Това съобщи началникът на столичния КАТ главен инспектор Богдан Милчев, цитиран от "Фокус".

Ако детето имаше колан, това нямаше да се случи. Слава Богу, то има само порезни рани, няма счупвания, няма наранявания. Но самият факт е показателен: в град София, в центъра, да извършиш пътнотранспортно произшествие, което е абсолютно леко, но затова, че не си закопчал колана на детето си, то да изхвърчи през прозореца, представете си за какво говорим”, коментира Милчев.

По думите му гражданите трябва да бъдат по-отговорни и към самите себе си, и към собствения си живот и този на другите, когато се движат по пътищата. Поради дъжда и усложнената обстановка в столицата вчера в КАТ е имало много обаждания за задръствания и за леки катастрофи.

В средата на март Пътна полиция проведе едноседмична акция за използването на предпазни колани и детски столчета в автомобилите. Глобата за неизползван колан е 50 лв, а от КАТ съобщиха, че операцията ще се проведе отново от 12 до 18 август.

На 19 март пък в град Съединение 41-годишен мъж от село Дрангово шофирал лекия си автомобил „Мерцедес”, като 6-годишната му дъщеричка седяла у него. Водачът изпуснал управлението на колата, излязъл вляво от пътното платно и се врязал челно в бетонен стълб. При удара на място загина момиченцето, а бащата бе настанен в болница в Пловдив с опасност за живота.