Официално от полицията съобщиха, че инцидентът е станал около 8.30 часа, когато при изпреварване "Мерцедес" се блъснал в камион, извършващ ляв завой. Колата излязла от пътя и се ударила последователно в две крайпътни дървета. Шофьорът е починал на място.  Той е пътувал сам в колата.

Най-вероятно в момента, когато е завивал наляво, камионът е ударил отдясно бронята на мерцедеса, коментираха шофьори, минали покрай ударените коли минути след инцидента, предаде е-издание на в. "Марица". По думите им луксозната кола изхвърчала с бясна скорост и се ударила в крайпътен орех вляво. Ударът бил толкова силен, че първото ляво колело на лимузината се е откъснало. Последвал камшичен удар, при който мерцедесът се преобърнал и таванът му се забил в следващия орех. Двата еърбека на колата се отворили. Лимузината е неузнаваема.

След като на мястото пристигнаха военни следователи, от РПУ-Карлово уточниха пред "Фокус", че камионът е на Министерство на отбраната.
По неофициална информация на Дарик радио 30 бойци от ротата, която заминава на мисия в Афганистан през декември, са били в камиона. От полицията отказаха официален коментар, но потвърдиха, че вината за катастрофата е на водача на камиона, който не е сигнализирал, че прави ляв завой.

След инцидента военнослужещите веднага са били скрити от журналистите.
Рейнджърите се обучават на полигона, край който е станал пътният инцидент.
Военните следователи отказаха всякаква информация на медиите, дори един от тях е опитал да счупи камерата на оператор от частна телевизия, допълва Дарик.

По-късно от МВР в Пловдив съобщиха, че загиналият на място шофьор на "Мерцедес 220" е 34-годишен с инициали С.Д и е от Казанлък. При изпреварване той се е ударил в завиващия на ляво товарен „ЗИЛ” с водач 40-годишния Н.М. от сопотския квартал „Анево”.

Докато траеше огледът на местопроизшествието, за движение беше затворено  едното платно на пътя Карлово - село Левски.

Мястото на катастрофата очевидно предполага такива инциденти, коментираха събралите се там шофьори. В този участък пътят Васил-Левски-Баня, който е от републиканската пътна мрежа, е с прекъсната линия, позволяваща изпреварването. Пресича го черен път, който отвежда към военната база в Марино поле, но няма пътни знаци за това. Шофьорите, които са видели зила, коментираха, че това е много стара машина и дори шофьорът да е дал мигач, стоповете и мигачите на тези автомобили са много малки и когато са включени и двете, се възприемат като един сигнал.