Вчера италианските вестници и спортни сайтове съобщиха, че 33-годишен български футболист на име Благой Георгиев, който играе в руски клуб, е бил задържан от карабинерите, когато опитал да издълбае с монета инициалите си върху Колизеума. Паметникът на културата е обект от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и посегателства срещу него се наказват по закон.

Георгиев няма нищо общо със случая, по същото време е бил в Москва и коментира днес пред bTV пиарът му.

"Вчера се чух с г-н Георгиев. Няма нищо подобно, което да притеснява личността му. Нарече всичко това "измислица и лъжа". Предполагам, че има някакво съвпадение. Вестниците могат да си пишат всичко. Всички знаем как се създават новини", категоричен бе Лазаров.

Самият футболист, известен с прякора Джизъса заради многобройните си татуировки, свързани с Библията, обаче все още не е отрекъл, макар новината да изтече още вчера следобяд.

Не е известно да има друг български футболист с такова име и на такава възраст, който да играе в руския "Рубин Казан".

Италианските медии също са категорични, че става дума за него. Най-големите издания като "Кориере де ла Сера" и "Република" публикуват снимката на Георгиев и го посочват по име, възраст и клуб, за който играе, предаде кореспондентът на Нова телевизия в Рим Антоанета Николова.

По нейна информация, след като му е било повдигнато обвинение, на българина дори вече е наложена парична глоба и е получил съдебен акт. Сумата на санкцията не се съобщава, но по закон тя е минимум 300 евро глоба, за тежки случаи се предвиждат и между 6 месеца и 1 година затвор.

Вчера българинът е бил задържан в местно полицейско управление в продължение на няколко часа. "Рома капитале нюз" и "Кориере адриатико" съобщиха, че той е бил заедно с 23-годишната си годеница, когато опитал да издълбае с монета инициалите си на една от колоните на Колизеума. Георгиев обаче бил заловен в момента на нарушението от охраната. Карабинерите проверили самоличността му и регистрирали извършеното нарушение - подобни действия са абсолютно забранени.

Монетата, с която било извършено нарушението, е конфискувана.