В река в град Рексъм, в източен Уелс, бяха намерени телата на мъж и жена, които бяха смятани за изчезнали. Това съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, на които се позова БТА.

Трима души - две малки деца и 47-годишна жена - загинаха при автомобилни злополуки в Източна Англия. Падащ клон причини смъртта на гражданка на Нова Зеландия в Лондон. 11-годишен ученик, който бе ударен от мълния в Суиндън, югозападна Англия, остава в тежко състояние.

В много райони във Великобритания още в сряда паднаха до 40 милиметра валежи. Месечната норма на валежите в страната за месеца бе надхвърлена само през последните три дни. Десетки хора бяха евакуирани. Много училища остават затворени. Метеоролозите прогнозираха нови наводнения в Англия и Уелс. Те очакват времето да се оправи в края на седмицата.

Наводнения, предизвикани от проливни дъждове имаше и в Испания.Те причиниха смъртта на една жена и наложиха евакуация на хиляди хора, предаде ДПА, цитирайки местните власти. Засега не е ясно при какви обстоятелства е загинала жената в град Алора, провинция Малага.
От Алора и още четири населени места бяха евакуирани над 5000 души. Някои от населените места са откъснати от света. В района е изпратена специална войскова част.

Вижте снимки от бедствията