Това, което на мен ми прави впечатление, е, че на много места в записа липсват цели пасажи, а пък на места са поставени думи от други разговори, заяви съпредседателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова пред bTV по повод изнесения от РЗС в медиите разговор между нея и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов.
Тя добави, че е водила десетки разговори с шефа на митниците и е категорична, че този е манипулиран.

Искра Фидосова каза още веднъж, че не е оказвала натиск за назначаването на митнически шеф в Лом, а се е обадила едва когато конкурсът е приключил и оценките са факт (ниски по отговора на Танов), защото е имала информация от свои съграждани за корупция на досегашния началник.

Въпросният митничар, за когото се интересува Фидосова, се казва Антоан Рафаилов. Пред bTV той каза, че не познава депутатката и заяви, че се чувства омерзен, защото никой никога нищо не му е обещавал.
"Никога нито съм срещал, нито съм разговарял с г-жа Фидосова. Не знам как името ми беше намесено в този скандал. Няма нищо нередно в това един човек да се яви на един конкурс", каза още той.

Рафаилов е от 15 години в ломската митница и в момента е на пост в отдел „Акцизи".
От местната структура на ГЕРБ уточниха, че Рафаилов не е техен член. И отрекоха да са лобирали за него пред депутати.

"Основният въпрос е кой и защо разпространява всичките тези записи и какво цели с тях. Всичкото, което чух в разговора, е монтаж. Половината от разговора е заглушен. Навсякъде има шум в този разговор. Нито сме извършили някакво нарушение, нито смятам, че псевдополитици като Яне Янев трябва да петнят името на един човек или група хора, или управлението на цялата страна с някакви монтирани разговори", категорична бе Искра Фидосова, цитирана от БГНЕС.

"Има законови постановки за контрол на мобилните оператори и това е Комисията за регулиране на съобщенията. Аз подкрепям искането те да бъдат проверени", коментира междувременно министърът на транспорта и собщенията Александър Цветков пред БНТ.
Този пъпрос постави преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов, който попита пред журналисти как и по какъв начин се контролират мобилните оператори, имайки предвид, че още не е доказано, че изнесените разговори на Ваньо Танов са от СРС-та. Цветанов изтъкна, че частни структури, част от които от организираната престъпност, купуват скъпа техника за подслушване, а МВР не може да контролира напълно този процес.