Мубарак, който е на лечение във военна болница, беше докаран в съдебната зала, обособена в Полицейската академия в покрайнините на Кайро, с линейка и вкаран вътре на болнична количка.

Очите на бившия лидер бяха скрити зад слънчеви очила. Процесът се води освен срещу Мубарак и срещу бившия министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли, както и срещу няколко сътрудници на Мубарак. Те са съдени за съучастничество в убийството на демонстранти.

Неочаквано обаче председателят на съдебния състав по новия процес срещу Хосни Мубарак обяви днес, че се оттегля, с което съденето на бившия египетски президент се отлага за неопределено време, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Съдия Мустафа Хасан Абдула каза, че се чувства "притеснен" да води процеса и ще върне делото в апелативния съд в Кайро, който да назначи нов съдия.
Абдула обяви решението си в началото на съдебния процес в полицейска академия в околностите на Кайро, където Мубарак беше докаран с хеликоптер.

Процесът трябваше да започне отново, след като през януари най-висшият Апелативен съд прие апелативната жалба на защитата на подсъдимите, предаде БТА. По предишното дело по същите обвинения 84-годишният Мубарак беше осъден през юни 2012 г. на доживотен затвор.

Най-малко 846 души загинаха, а над 6000 бяха ранени в бунта от 2011 г., свалил от власт Мубарак.