Причината за отлагането е неявяване на две вещи лица, изготвили общо три съдебни експертизи, и искане на адвоката на обвиняемия - Благой Потеров, да бъдат разпитани експертите, съобщиха "Фокус" и "Флагман". Следващото заседание ще е на 27 март.

На 11 септември м.г. 36-годишният граничен полицай се качи с личния си автомобил на тротоара в бургаското село Крушевец и премаза бебешката количка, в която беше 11-месечното момиченце. Красимира загина на място.

Днес Костадин Стоянов говори за първи път пред съда, а показанията му "взривиха" съдебната зала.

Съжалявам много за случилото се. Когато слязох от колата, почнах да търся детето, защото майката крещеше, че съм го убил. Не го видях. Когато го измъкнаха изпод колата, аз започнах да му правя сърдечен масаж и изкуствено дишане, но някой ме дръпна и удари. Детето още имаше признаци на живот“, обяви подсъдимият. 

Думите на Стоянов разплакаха родителите на загиналата Красимира - Нонка Борисова и Красимир Кънев, и разяриха присъстващите в залата, тъй като версията му категорично се разминава с показанията на всички останали свидетели.

Нито един от вече разпитаните пред магистратите не бе дори намекнал за оказана помощ от страна на Костадин Стоянов. Напротив – според показанията им той през цялото време бил на отсрещния тротоар, водил разговори по телефона и изпил голямо количество кисело мляко, защото е шофирал след употреба на алкохол.

Стоянов обаче заяви пред Окръжния съд, че не е пил мляко на мястото на инцидента и не е виждал никой да пие. Призна обаче, че в нощта преди катастрофата е употребил алкохол. По думите му - не повече от половин бутилка вино.

Според съдебната експертиза реакциите на вече бившия граничен полицай са били забавени, тъй като е употребил алкохол и е пушил канабис.

Съдебният лекар Косьо Янков, който бе изслушан от магистратите, обясни, че 11-месечната Красимира е загинала на място. По думите на д-р Янков бебето е било с тежка черепно-мозъчна и гръбначна травма, множество счупени ребра и увредени вътрешни органи вследствие на силния удар.

Присъдата, която може да получи Костадин Стоянов, е от 5 до 15 години затвор.

Пред журналисти след заседанието бащата на бебето заяви: "Няма как да оправдая Костадин Стоянов при това, което ни причини. Какво ще ми помогнат неговите съжаления или извинения?".

Красимир Кънев бе категоричен, че подсъдимият не е помагал на детето му с изкуствено дишане и сърдечен масаж.

Детето е извадено от човек, който е преминавал по пътя и установил, че то няма никаква сърдечна дейност. Така че не може да се оказва помощ на човек, който няма индикации на живот”, промълви бащата.