Гласуването бе забавено заради сблъсъци между протестиращи и полиция.
Депутатите одобриха с явно и поименно гласуване плана за бюджетни съкращения и вдигане на дънъци, чийто общ ефект е  28 млрд. евро.

155 депутати са гласували в полза на икономиите, а 138 - против. Според Ройтерс един депутат от управляващата партия ПАСОК - Папайотис Курублис, е гласувал против и е бил незабавно изключен. Един от опозицията е гласувал "за".

Новият план за съкращаване на бюджетните разходи и увеличаване на данъците за периода 2011-2015 г. трябваше да бъде подкрепен от най-малко 151 депутати в парламента с 300 места.
Телевизия Би Би Си излъчи кадри на радостни гръцки депутати, които се целуват в пленарната зала след гласуването.

Германският канцлер Ангела Меркел вярва, че одобрението на гръцкия парламент за извънредния пакет от бюджетни мерки е „много добра новина”, съобщи говорителят й.
Вчера Европейската комисия обяви, че пред Гърция няма "план Б".

Гърция има нужда от пакет от нови бюджетни мерки, за да си гарантира получаването на следващия транш от спасителния заем от ЕС и МВФ. Става дума за 12 млрд. евро от първия пакет за 110 млрд. евро, който ще позволи на страната да посрещне падежи на дълга си на 15 юли. Предстоят преговори за втори пакет от 120 млрд. евро, който да покрие плащанията на Атина до 2014 г.

В четвъртък трябва да се гласува в детайли законодателството, осигуряващо прилагане на мерките.
„Днес бе направена важна стъпка. Утре ще бъде направена следващата стъпка и в неделя ще мога да отида на срещата на Еврогрупата с доказателство за решимостта на Гърция”, коментира финансовият министър Евангелос Венизелос.

Протестите в Атина обаче продължават, предаде "Фокус". Полицаите се опитват да разпръснат със сълзотворен газ демонстранти, които ги замерят с камъни. Има множество пострадали. Ранените се носят към метростанцията в района на площад „Синтагма”.