Цветанов коментира публикации в медиите, че очакваната нова информация по случая е за нов портрет на атентатора, който да помогне за разкриване на самоличността му. Първият, който вече бе разпространен от МВР, не доведе до резултат.

"Взехме решение да кажем повече след четвъртък, както и да се обърнем към гражданите да допринесат за разкриването на терористичния акт, като ни предоставят данни, които не са известни", каза още Цветанов, цитиран от Дарик радио. Той уточни, че изнасянето на повече информация по случая няма да попречи на разследването. И добави, че все още има детайли, свързани с престъплението, които се уточняват заедно с партньорите им от чужди служби.

Вчера пък президентът Росен Плевнелиев заяви, че вижда прогрес в разследването на атентата и очаква до две-три седмици публично да бъдат обявени повече данни.

В медиите се появи и друга информация - че мъж, за когото се предполага, че е съучастник на атентатора, е бил заснет от камера на банков клон в Бургас. Очаквало се да бъде разпространен фоторобот на въпросния мъж. Смята се, че той е човекът, който е опитал да наеме кола в Поморие. Носел същата фалшива шофьорска книжка, която бе открита у взривения атентатор.
Една от версиите е, че вторият човек е задействал от разстояние бомбата, след като другият предизвикал неволно скандал с пътници от автобуса пред багажното отделение. Иначе планът бил раницата с бомбата да бъде взривена в движение, при което щяха да загинат много повече хора.

Израелски медии разпространиха още на 20 юли фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста.

Бургаският сайт besove.com пък съобщи днес, че чуждестранен шофьор на ТИР е намерил личната карта на камикадзето заедно с радиостанция, с която се смята, че бомбата е задействана дистанционно. Мъжът търсел услугите на магистрална проститутка на пътя между Слънчев бряг и Варна.
Тираджията предал находките в полицията и по документа е открито ДНК на жена. Заради това служители на ГДБОП са разпитали почти всички жрици на любовта в Слънчев бряг. От полицията в Бургас официално съобщиха, че 24 жени са прибрани в местното районно временно.

Вече било доказано, че личната карта и шофьорската книжка на атентатора са отпечатани в Техеран. Засега обаче иранските власти отказвали съдействие за разплитане на случая.