Предвижгда се това да бъде осъществено чрез изисквания към банки, фирми за недвижимо имущество, счетоводни къщи и компании за парични транзакции да извършват повече проверки на паричните потоци, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Правителството заяви, че макар повечето фирми вече да проявяват бдителност, новите мерки ще подобрят качеството на проверките, за да се гарантира, че фирмите засичат съмнителна дейност и я докладват.

"Финансирането на тероризма и прането на пари са съществена заплаха за националната ни сигурност. Ние сме решени да превърнем Великобритания във враждебно място за незаконните финанси", заяви държавният секретар по икономическите въпроси към финансовото министерство Стивън Баркли.

"Тези нови правила ще подобрят защитите ни, ще съхранят целостта на финансовата ни система и ще помогнат в защитата на британския народ от терористични нападения и други престъпни дейности", добави той.

През последните месеци Великобритания стана мишена на поредица ислямистки нападения в Лондон и Манчестър, в които бяха убити общо 35 души.