Както Тодор Павлов, който вчера отрече да е носил пачки с пари на Масларова, така и Добромир Нейков днес свидетелства точно в обратна посока на това, което е казал по време на досъдебното производство, предаде БТА.
Той обаче даде показания срещу друг от подсъдимите в процеса - Венцислав Драганов - бизнесмен и семеен приятел на Масларова.

Пред разследващи Нейков, чиято фирма е участвала в ремонта на бившата работническа поликлиника в Стара Загора (обвинението е присвояването на 11 млн. лв. при ремонта й - бел. ред.), е заявил, че на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал Драганов.
В съдебната зала днес обаче Нейков отрече тези свои показания, обясни, че Драганов не е присъствал на срещите и разясни, че разликата в показанията идвала от технически пропуски от негова страна и от това, че когато го разпитвали разследващите, бил неподготвен.

Фирмите на Добромир Нейков и на друг свидетел по процеса - Антон Тончев, са били избрани да участват в консорциум, който се е занимавал с ремонтни дейности на бившата поликлиника, превърнала се в сграда за нуждите на социалното ведомство. Консорциумът бил създаден непосредствено преди да спечели конкурса за ремонта. Всички участници в него имали по 0,2 процента, а само управителят Михаил Михайлов - 99,2 на сто собственост. Михайлов също е подсъдим.

В това обаче адвокатите по процеса не намират нищо притеснително, тъй като при всички големи инвестиционни обекти се постъпвало по този начин, защото в България нямало фирма, която да извършва абсолютно всички ремонтни дейности във всички сфери на строителството.

Пред съда днес показания дадоха още двама свидетели, които са участвали при ремонтите в Стара Загора. От показанията и на четиримата стана ясно, че техните фирми, като основни на пазара в региона, са получавали отстъпки до 50 на сто от цената на строителните материали. В договорите за сключения ремонт имало клауза, която не позволявала на нито един от тях да променя цената, която трябва да получат за свършената работа. И понеже през 2008 и 2009 година бил бумът на строителството, надницата на работник стигала до 90 лева на ден.

По-рано днес говорителката на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска заяви, че първият отрекъл се от показанията си свидетел може да бъде обвинен в лъжесвидетелстване и бе категорична, че съдът трябва да се съобрази с първите му твърдения, когато решава присъдата.