ЕК одобри отпускането на 20 млн. лева за Хитрино

stat
15:43  |  13 декември 2016 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Местните власти в Хитрино  ще изготвят проекти за възстановяне на селото Местните власти в Хитрино ще изготвят проекти за възстановяне на селото
Сн.: МВР

Европейската комисия е одобрила осигуряването на близо 20 милиона лева за справяне с щетите от взрива в Хитрино.
Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на земеделието и горите в оставка Десислава Танева. Тя уточни, че сумата ще бъде осигурена в резултат на работата на създадена работна група по инициатива на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Близо 20 милиона лева ще бъдат насочени целево възможно най-бързо към община Хитрино за справяне с пораженията от взрива, посочи Танева. Средствата ще бъдат осигурени по Програмата за развитието на селските райони.

Общината има проектна готовност за изграждане на ВиК, улична и пътна мрежа за общо осем милиона лева. До края на седмицата ще подпиша заповед за изпълнението на тези проекти, заяви министърът в оставка.

Танева добави, че местните власти в Хитрино следва да изготвят проекти за ремонт на пострадалите от взрива общински сгради. Тогава ще бъдат осигурени останалите близо 12 милиона лева.

Това, което можем да направим веднага - го правим, получихме и подкрепата на ЕК. Това показва, че имат значение всички представители на държавата на различни нива. Надявам се бързо, с всички усилия, да се справим с последиците от това нещастие, заяви Танева.Последно в Политика


Маринов: 2017 г. - ”нагоре по стълбата, която води надолу”

Без съмнение, годината бе трудна, тревожна и нервна. Истината е, че от крехките тенденции на икономически напредък се възползват малка част от българите.