Това заяви пред журналисти във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов. Той препоръча на премиера Борисов да смени здравния екип и така да изпревари вота на недоверие към правителството, който най-вероятно ще бъде по тази тема, предаде Дарик.

„В системата на здравеопазването има дезорганизация, преминаваща на места в хаос. Виновни за лошото състояние са предишните две правителства, които преди девет години спряха реформите. БСП нямат основание да искат такъв вот на недоверие и затова няма да го подкрепим", коментира Костов.

Според него след старта на делото за конфликт на интереси очаква нови разкрития около Ахмед Доган. „Лидерът на ДПС е с гузна съвест, за което говорело неизвестното му местонахождение и невъзможността да му бъде връчен акта от данъчната проверка", смята бившият премиер.

„Ролята на „Атака" в управлението на страната е да пречи на реформите, което е по-лошо, отколкото персоната на Волен Сидеров", добави още Костов. „Ролята на тази партия е да пречи и да не позволява на ГЕРБ да извърши цялостна реформа", коментира Костов. „Към видимо недостигащата компетентност и нерешителността на ГЕРБ като се прибави поведението на „Атака", нещата стават лоши за страната", обясни позицията си той.

Лидерът на ДСБ е във Варна заради семинар за младите кадри на партията, чиято тема е подготовката за изборите следващата година. „На тях ще бъдем конкуренти на ГЕРБ, като се опитаме да обединим реформаторски настроените десни партии", каза още Костов. „Тъмносините" са получили покана от СДС за общо участие на президентски вот. Позицията на ДСБ е, че такова споразумение може да има, ако то важи и за местните избори.