Това каза пред Нова телевизия бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров. Той допълни, че ги е депозирал на сигурно място, защото се опасява, че нещо може да се случи с него или с членове семейството му.

Бившият шеф на НРС получи присъда от 15 години затвор по обвинения за присвояване на общо 10 млн. лева от бюджета на разузнаването, като изписвал суми за несъществуващи специални операции. Броени дни по-късно генералът беше осъден на две години условно заради разгласяване на държавна тайна. Той споделил пред медии, че е разговарял с висши служители от Техеран за случая на осъден на смърт българин в Иран преди години.

Киров обясни, че въпросните събраните от него документи ще бъдат предоставени на наши и чужди медии, както и на партньорски служби, когато самият той прецени за необходимо.

„Аз бях осъден при един скоротечен процес, добре режисиран предварително от прокуратурата и Военния съд”, каза още ген. Киров.

Той е категоричен, че докато е бил на поста си в НРС, е живял с убеждението, че утвърдените от него разходи са отивали по предназначение.