Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова, цитирана от местния сайт "Топ новини".

На 11 септември от пресцентъра на полицията в Добрич съобщиха, че в района на местността Зеленка край Каварна морето е изхвърлило мъжко тяло в напреднал стадий на разложение. Кметът на Каварна Цонко Цонев допълни, че на ръката на мъжа е имало оранжева гривна, използвана от хотелите, предлагащи услугата "ол инклузив".

След извършена ДНК-експертиза е доказано, че тялото е на 25-годишния Максимилиан Марек от Полша, който заедно с 23-годишната полякиня Йоанна Станик изчезна на 6 септември от "Златни пясъци".

Двамата били на почивка в курорта с други полски туристи, като във фаталната нощ били на дискотека. Около 2 ч. на 7 септември Йоанна и Максимилиан тръгнали по плажа и изчезнали. Предполага се, че двамата са решили да поплуват, но морето е било бурно и са се удавили.

На 17 септември в северозападната част на плаж във ваканционно селище „Оазис" край село Лозенец изплува и трупът на млада жена. Назначена бе ДНК-експертиза, за да бъде установена самоличността, тъй като тялото бе силно разложено. Тя показа, че трупът е на 23-годишната Йоанна.

Районната прокуратура в Каварна и Окръжната прокуратура в Бургас работят по двата случая.

През юли мистериозно изчезна германският турист Ларс Миттанк, който също пристигнал на почивка в Златни пясъци. До момента той е в неизвестност. Частни детективи от Германия също са се включили в издирването.