Това предложение е направила кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщи нейният заместник Минко Герджиков.  През миналата година се оказа, че над 10 000 собственици не са регистрирали автомобилите си. Тогава общината предприе мерки като изпрати покани към всички собственици. Очаква се след предложението на Фандъкова приходите да се увеличат допълнително, съобщи БГНЕС.

Заместник-кметът Минко Герджиков отчете днес касовото изпълнение на бюджета на Столичната община за миналата година, съобщи БТА. Данъкът върху моторните превозни средства е събран на 82 процента от планираните приходи, посочи още заместник-кметът. При плащането на старите задължения ще се плаща лихвата по тях, както и минималната глоба, посочи още заместник-кметът.

Близо 94 процента е изпълнението на приходната част на бюджета на София за миналата година, съобщи още Минко Герджиков. По думите му причината за доброто изпълнение е работата на местните данъчни служби, които са събрали над 71 млн. лв. от неиздължени стари вземания допълнително.

От данъка върху недвижимите имоти за миналата година са събрани 70 млн. от планираните 76 млн. лв., което по думите на Герджиков се дължи и на предприетите мерки за установяване на недкларирани имоти. Сред тези средства са и 16,5 млн. лв. от стари задължения за този данък.
В момента правим проверка във всички райони според издадените строителни разрешителни, за установяването на недекларирани, но влезли в експлоатация имоти, посочи още Герджиков.