Кадрите са направени в обединено детско заведение "Брезичка" в бургаския комплекс "Славейков" и разпространени тази нощ.

Във видеото, заснето със скрита камера, се вижда как на децата са им удряни шамари, дърпани са за косите и са обиждани.

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова.

"Пълна трагедия си. Тъпунгер. Малоумен. Лигльовци" - това са само част от епитетите, с които Иванова се обръща към децата, които не слушат или не изпълняват поставените им задачи. Всичко това е съпроводено от крясъци, шамари и дърпане за косите .



По думите на родители децата им са били подложени на постоянен тормоз и случаят не е инцидентен. Те често се прибирали вкъщи със синини и се страхували да се върнат в детската градина на следващия ден. Вероятно поради тази причина в стаята е поставена скритата камера, която е уловила престъплението.

Родителите настояват възпитателките да бъдат незабавно уволнени.
 
От сутринта пред детската градина има струпване на родители и представители на община Бургас, предаде БНР.

И двете възпитателки са награждавани от кмета Димитър Николов за техния професионализъм. Една от възпитателките сутринта е подала молбата си за напускане, но не лично. Молбата е била донесена от майка ѝ. Другата в момента е в детската градина. Родителите настояват и тя да бъде уволнена.

Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск.

"Ще имаме педагогически съвет да обсъдим това недопустимо поведение. Довечера ще имаме родителска среща за да успокоя родителите и да освободя и другата учителка", обясни тя.

И допълни че е шокирана и потресена от случилото се.

"Много съм изненадана от случая и ще взема драстични мерки", каза още Недева.