Скрита камера показа тормоз на деца в градина

Клип в социалните мрежи, на който ясно се вижда как две от възпитателките в детска градина малтретират децата, предизвика лавина от коментари.

Обратно в новината

Коментари - Скрита камера показа тормоз на деца в градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И само на това ли са способни? Глоба и уволнение? До следващата детска градина, където пак ще малтретират. Няма ли по-сериозни мерки? Значи за най-дребна кражба има престой в затвора, а при побой над такива малки деца и използване на служебното си положение - няма? И като чета коментарите на някои хора, направо побеснявам. Щеше ми се да видя какво биха направили ако с техните деца се обръщаха така. И не е вярно, че това са единични случаи. Майка ми е пенсионер, но още преди години е била медицински персонал в детска градина. И е виждала какво ли не. И се е опитвала да го спре и да докладва, но без резултат. Както и да провокира едно дете, което е на 2-3 г., има други начини за адаптирането му. Това, че някой си позволява това, значи, че или е много агресивен и трябва да му бъдат наложени мерки или е психически нестабилен и по същия начин трябва да бъдат предприети мерки. Т.е. или да бъдат третирани учителките като насилници и прибрани в затвора или ако се докаже, че не са добре психически - в съответното учреждение.

И само на това ли са способни? Глоба и уволнение? До следващата детска градина, където пак ще малтретират. Няма ли по-сериозни мерки? Значи за най-дребна кражба има престой в затвора, а при побой над такива малки деца и използване на служебното си положение - няма?

Моята учтелка в детската градина в Пловдив, др. Пеева ни свиреше на акордеон. Една изключително добра, тиха и спокойна жена. Затова може би заобичах музиката от малък. Беше ни много хубаво тогава. С нея.

Ле лее, ако тая малоумница беше така се държала с моето дете щях да я пребия.

и майка на непослушни момчета, и баба съм. В СОЦ-а съм ходила на детска градина и ясли. Такъв тон никъде не съм чула. Само дето искаха да ни наливат супите в гърба - други травми нямам. А сега да попитам: КЪДЕ СА ИГРОВИТЕ МЕТОДИ на тези учителки, за които са изчели толкова учебници и са взели изпити???? Те приличат на раздразнени зверове. Никъде в обучението не може да има крясъци, а подход, най-често с игри, с песен, с любов, за да заинтригуваш децата. За да ги накараш да внимават, да ги мотивираш. Да работиш с деца, да ги обучаваш, както и да лекуваш хора и да работиш в болница....Е ПРИЗВАНИЕ. А НЕ ПРЕПИТАНИЕ. С конкурс, с открити уроци, с предварително написани план-проекти за всеки урок трябва да бъдат назначавани и контролирани учителите. И с изисквания към родителите. ТРЯБВА да се отвори диалога ДИРЕКТОР/УЧИТЕЛ- РОДИТЕЛ. Да не се надуват родителите. Трябва да им се водят просветни лекции, диплянки, да има изисквания да учат от бебе детето да се храни на столче, да не посяга, да има създаден режим, пригоден на режима в ДГ. РЕЖИМЪТ е в основата на възпитанието. Само той улеснява обучението, адаптивността, създава радост и спокойствие на детето. ТАКИВА ТЕМИ ДА СТЕ ЧУЛИ ПОНЕ В ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ????

Децата не са просто собственост на родителите, щом искат още от 3-годишни да ги влеят в обществото. Ав нашето общество няма и дума за обучението на майките, бащите. Те също трябва да бъдат подготвени, обучени да станат родители.

Децата не са просто собственост на родителите, следователно обществото трябва да изисква добро възпитание и известно послушание.

А иначе скапаните лелки си позволиха да протестират като опитаха да им сложат камери та барем ги озаптят малко. Да ги пращат тия при оная акушерка, дето биеше бебета.

Голяма част от възрастните сме ходили на детска градина и знаем отлично какво представлява персонала там. За гледане на добитък стават, но за гледане на деца - не.

Тука не си прав. Не ща да звуча като "в доброто старо време...", но в перспектива си давам сметка, че по мое време лелките може и да не бяха най-образованите и с широки хоризонти личности, обаче издевателства категорично нямаше и грижата за децата беше напълно адекватна, включително да те върнат от вратата ако изглеждаш болен, че да не изпозаразиш всички, или къде щъкаш и какво правиш като ни извеждаха навън да си играем. Облъчваха също с кварцови лампи през зимата, да развиваш витамин Д, такива неща. А аз съм сменил 4 различни градини, щото различни гарнизони - сещаш се, така че опит със соц лелки съм насъбрал, и имам изцяло добри спомени от детската градина - да имаше чалъм, пак щях да се върна там. Даже май бях влюбен в две-три другарки по едно време, вместо да ме е страх да ме заведат и да ме оставят в техни ръце.

Не знам само до кога всички ще се правим на изненадани от поведението на груби и некомпетентни Учителки, от груби, незаинтересовани и алчни Лекари, от корумпирани и биещи полицаи, от мързеливи и нагли държавни служители и още ред други подобни практики, които винаги са били част от нашето ежедневие, но са прикривани поради криворазбрана солидарност...

Ние всички сме едни такива добрички, а всички други оправия нямат - що така, аз не мога да разбера?!?

Абе еййй, не разбрахте ли, че ако искаме адекватна грижа за децата ни, не бива да сме съгласни да бъдат наемани лелки за смешни пари, които не само не са педагози, а често със средно образование. Не казвам, че няма и природно интелигентни, но трябва да има изисквания, за какво учат хората по 5 години висше педагогика като им е по-изгодно да продават цигари и алкохол вместо да преподават и възпитават. Само в БГ може да е така.

а ние искаме хората да не са агресивни и да не се бият по улиците и пътищата за най-дребното нещо

записите са незаконни и противоконституционни, има си ред

Не е вярно, запознайте се със законите.

Да допуснем, че са незаконни, въпреки че това съвсем не е така! Я кажи от гледнат точка на такова допускане какво искаш да кажеш, гнидо: че следва да се игнорира случаят и да се оставят децата да бъдат малтретирани, докато се издаде по законов ред всичката необходима документация за прилагане на СРС, че да се спази "редът" и законът до последната буква, това ли ти е в калната глава?

Така ли......а за тормоза на деца, има ли си ред....или те са го спазили?!

Трябва да се промени закона за записващите устройства. Да бъде, в полза на истината и на правдата. Забранено да е единствено когато нарушават личното ти пространство. Професията УЧИТЕЛ е обществена професия. Те там на работното си място не са в личното си пространство. Трябва да се знае какво правят и да се дава отчет ежемиутно. Това са децата на българия. Те така ще създадат "некачествен материал" от бъдещи поколения, агресори, дечица с увреждания, множество заболявания психически и физически в последствие.

Сега изгледах клипа.Тук децата не са чак толкова многобройни, има и по-големи групи деца,които възразяват и се държат провокативно,но тук не се вижда с какво е провокирало детето.Сега не оправдавам никого,но кога ще се разбере,че един учител за група е малко.Търпението е трудно,но е важно и съдействието от родителите е важно

Съжалявам, но не това е важното. Важното е учителската професия да бъде превърната в приоритет и да се направи привлекателна за младите хора, а като последствие от това да се увеличи и броят възпитатели на дете. Как може в другите бели държави да се грижат повече педагози, само у нас не?

Боят не възпитава. Боят води до психози, за това децата плачат. А надутата глава на леличката, не издържа на шума и пак го напляска. Получава се омагьосан кръг. Не може, да очкваш уважение от малки дечица, та те до 7-8 годинки, не са осъзнати индивиди и реагират първосигнално и емоционално.

А ние едно време как уважавахме учителите и по-възрастните? Точно в тази възраст се формира поведението и да могат да уважават,ако вкъщи ги учат на това

Боят възпитава, но с мярка. Има една приказка - който си обича децата не жали пръчката. Но всичко трябва да е на принципа - непослушание - наказание. От клипа не се вижда с какво децата са си заслужили това, което получават. А употребата на епитети само води до това, че тези деца след 10 години ще говорят предимно тези неща...

Имам наблюдения, че детски учителки стават много връзкарки, на които мъжете им са бизнесмени, арендатори, търговци и прочее паралии, а те се считат недосегаеми и безчинстват и си клатят краката. За много от тези жени заплатата няма никакво значение, те просто се търкалят към пенсията. Имам наблюдения от една такава особено противна селяндура, която ходеше подстригана като мъж, с много къси поли /жена между 50-те и 60-те/ и "възпитаваше" децата с крясъци, цинизми и подигравки. На тази система трябва да се направи мониторинг и подобни пачаври да се изхвърлят от нея. Но как ще стане това след като мъжете им ИМАТ МНОГО ПАРИ И ПОЗИЦИИ СРЕД ВИСШЕСТОЯЩИТЕ?

Искам да видя една учителка, която влиза в час, сяда на катедрата, забива нос в телефона и си клати краката. Коментарът Ви показва, че сте от друга планета - от коя точно? Вие знаете ли, че ако учителката си клати краката в час, нечовешките крясъци на възпитаните ви дечица ще се чуват чак до планетата, от която идвате и това ще е най - малкото; ако остане нещо от сградата пак ще е добре. Аз не знаех, че хората се избиват да стават звероукротители, опа учители.

Масово за директори на детски градини се назначават некомпетентни и безотговорни какички и лелки с връзки в кметствата или общинските съвети. Възпитателките са обикновено ниско квалифицирани стари кадри, които така са възпитавани, че насилието и прикриванто му са единствения начин за управление на група деца. Заплатите са ниски и други неизкат да работят там. Така контрол над това кой и как се грижи за децата ни няма. Подобни случаи се прикриват с години, защо мислите, че все по-често има деца, които плачат, като ходят на градина през целият си престой(4години) там.Не е защото децата са глезени или свръх чувствителни, а защото немогат да приемат отношението на персонала.

Една добавка. Всички директорики са партийни членове. Така работи системата.

Уффф нема в държавата ни нещо е у ред?

Имената на тези деца ще бъдат ли прожектирани върху Народното събрание! И кога ще има конвенция за защита на децата от женско насилие!

Ще ги уволнят и после тихичко ще ги преназначат на друга държавна службица. Партията няма да си остави членовете.

Долни комплексирани лелки! Тези дечица нямат ли татковци да превъзпитат лелките? Това ако се случи на мойте деца шамарите и ритниците ще ги раздавам вътре в групата пред децата. За унижение на пишман лелките.Не ми излизайте с думите че са им малко заплатите, доброволно са на работа и никой не ги е карал насила.

Ами ако тази лелка е майка ми и аз взема да те заритам теб, знаеш кво ще стане а.

Пич....много е просто. Аз ще я наритам. Ти може да опиташ после мен да нариташ. Но разбери че всички тез дечица сигурно имат татковци а ти нали разбираш че няма да можеш да нариташ всички ни? Една бърза история....преди време дедо ми беше военнен. Баща малък и в градината, беше се задавил от костилка и почти си беше отишъл....дедо тогава е бил млад офицер, като е разбрал, отиде в градината и постави макорва на челото на учителката. Никой не го рита после...а учителката след това беше много внимателно. Да...това не е правлиния подход...не го одобрявам макар да е бил дядо ми...грешка е направил...не бива така. Но на тез "учителки" на клипа няколко шамара ще им дойдат добре...и когато ти дойдеш също да раздаваш шамари, ще трябва да шамаросаш всичките татковци...а това...само по филмите го има.

руди искам да ме защитиш от един млад съсед, който краде лъже и бие

Идея си нямам, как някои от четящите и коментиращите Ви слага минус: абсолютно съм ЗА показен тупаник, пък да става каквото и да е!

на един акъл сте с възпитателките

Абе ей... затвор бе. Малоумни ли сте? Щя я съдя докато не я вкарам поне за 3 години. Това не са педагози. Това са изроди.

Насилието мълчаливо се насърчава от държавата, от детската градина през училището и до края. Правото е за по - силния а жертвите са виновни. Така се възпитава подчинение. Ползваме опита на руската система. Нищо против руснаците.

В Америка са се справили с насилието, като взаимно се стрелят напосоки в училищата и детските градини с цел превенция на тормоза.

Гледах видеото. Не са злономерени но очевидно "учителката" няма търпение. За такъв тип работа човек трябва да е много търпелив и помага ако наистина си обича работата и обича да работи с деца. Но какво се учудвате? В България малко хора работят по професия...инжинери таксиджисти, пожарникари политици, бармани/певици депутати, така че не може да очаквате правилните хора да вършат правилната работа. А ако е добър и може, сигурно ще имигрира. Това което гледате на видеото е резултата от унищожаването на държавата за последните 28г и неспособноста на обществото/народа да взима правилните решения в трудни времена. Всичко в България е така като на това видео. Където и да поставите камера - ресторанти, парламент, министерство, съд, армия и прочие, навсякъде ще видите подобна картинка. Шанс и надежда няма...чудо трябва а чудеса не стават. Изчезвайте от там и затваряйте тая държава та поне да не се мъчите.

ама това унищожаване на държавата не се е случило нито от самосебе си нито марсианците са виновни... Проблемът е в тези, които конституират държавата, а имено народът, наречен още "суверен". Отстрани седят едни лелки и чичковци и ръкопляскат на всяка грешна стъпка и насърчават хората да вървят смело по пътя осеян с добри намерения. Щото тези същите после ще продадат остатъците от държавата на вторични суровини.

Колко мило, колко сладко е при мама и при татко.

"Уважаеми родители, бъдете убедени че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в Детска градина Брезичка - гр. Бургас са доказани специалисти. Неотразимо щастие е заедно с родителите да извайваме детската духовност и доверие, да открием скритите дарби, да развием невероятните възможности. Екипът на Детска градина "Брезичка" - гр. Бургас работи за Вас мили деца и родители. При нас цари уют, стил и топлина."

Т.е. с една дума добре заменят домашния уют и семейната топлина. Да, ама всеки заместител ни лишава от оригинала. В случая детската градина е лишила децата от родителската обич, топлина и внимание, а тези функции са делигирани на... държавата. А ние си познаваме държавата най-добре на какво е способна. Бог да прости родителите, които раждат и после ги дават на детските заведения за "осиновяване".

...на ОДЗ "Брезичка" и надписа е снет от там, бе;)) К'во цъкате минуси - така са си го написали хората!

ХОРА ДОКЪТО НЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ УВАЖАВАМЕ ВЗАИМНО ТАКА ЩЕ Е.УЧИТЕЛИТЕ СА ТАМ ЗА ДА БЪДАТ УВАЖАВАНИ И ВКЪЩИ СЕ УЧИ ТОВА

те гледат учителката с такова безхаберие че се потресах

Какво означава "безхаберие"- давате ли си сметка на колко годинки са тези деца? Никой няма право да се отнася по този начин /не мога да намера точната дума за такова поведение/ към всяко живо същество- дете, голям човек, дори и животно. Ако съм на мастото на тези родители: отивам, спуквам от бой тези "учителки" или "възпитателки" и ще се надявам да ме боли по- малко за ужаса, който е преживяло детето ми. Това е!

По-страшен от спин-а, по-опасен от рака, за сега си остава простака.Това е определението ми за двете учителки

Младите заети родители са измислили ясли и детски градини. Техните деца са измислили старчески домове. Колелото се завърта. Захвърлените деца по институции като ясли и детски градини дава своите горчиви плодове след време, особено в тийнейджърската възраст. Парите са преходни. Времето, прекарано с вашите деца е безценно и необратимо!

Корените на злото са далеч във времето. Маркс и Енгелс, двама от предтечите на Новия Световен Ред са създаделите на тази човеконенавистна идеология. ВСИЧКИ жени вън от къщи и бегом в "общественото производство" /понастоящем да слугуват на концерните/, а децата им по цял ден в институции да се "отглеждат и обучават" от съвсем чужди за тях хора, които срещу пари ще ги "възпитават" с насилие, ще ги джендъризират и по всякакъв начин ще рушат човешкото в тях. Новият Световен Ред ще бъде точно това комунизъм от най-свиреп вид.

Възхитен съм от коментара Ви. За съжаление малко хора осъзнават, че зад неолиберализма стои всъщност добре маскиран социализъм в най-зловещия му вид.

И така е и не е така защото на същата тази държава не й е приоритет отглеждането на децата в семейна среда, а както знаем малко семейства могат да си позволят само бащата да работи. Бг, бгеееее, все повече се чудя защо изобщо останахме.

Трябва да има съдебна отговорност и за поставяне на нерегламентирани записващи устройства Това е незаконно.

те са регламентирани. 100% и СЕ сертифицирани. Къде в закона пише кои са законни и кои незаконни. Аман от тъпаци. Истината ли искаш или мразиш истината?

Хубаво са направили клипа, само че според Конституцията никой не може да бъде записван, филмиран или следен без негово съгласие. Та тъй като въпроса е принцпиен, кога ще бъде подведен под отговорност създателят на клипа?

Ами децата са дали съгласие , това че и ВЪЗПИТАТЕЛКИТЕ са в кадър няма как да се предвиди :)o

Така е в Булгаристан бебетата ги бият с бутилки до синьо децата - сами виждате а големите рекет,бой , заплахи и данъци. а в гроба,ще ти го препикаят

Чета и не мога да повярвам, че има "хора", които оправдават подобно насилие - ниски заплати, невъзпитани деца и какво ли не! Нали затова са "възпитатели" за да възпитават. В "белите" страни арестуват и родителите за насилие над децата им, а ние го оправдаваме, насърчаваме. Ще стигне далече тази нация...

В някои "бели" държави арестуват родителите за насилие, а децата отнемат и ДАВАТ НА ПЕДЕРАСИ за осиновяване. Там няма никакво насилие ще знаеш. Само възпитание в "европейски ценности".

Съгласен, по-добре да ги спукаме от бой за да станат психопати, насилници и убийци!

А родителите за какво са?-те като псуват и показват явно неуважение какво остава за децата им? Абе що не виждате нещата ит двете страни,а само учителите виновни.Що няма желаещи за тази неблагодарна професия? Сега не е като едно време учителите са без права,а родителите с огромни претенции и с невъзпитани деца!

Изгледах видеото до край което е отегчително за нас представям си там как е. Мисля че на възпитателките не им е никак лесно с тези деца, много от които са с асоциално поведение и не добро домашно възпитание. Как да ги научи на нещо като нямат уважение внимание и послушание. Отчайващо.

Има едно много простичко условие, на тези "възпитателки" като са им ниски заплатите и не им харесва работата, защо се натискат да я работят, има толкова необработени ниви, поля и градини, да отидат там и да се трудят. Това важи за всяка една професия. Писна ми да слушам комплексирани кора, на които все не им харесва какво работят, но като им кажеш хвани си шапката и си намери това което ти харесва, отговорът е: аааа ама тук ми е сигурно и ми е добре. А това отношение към тези деца просто не искам да го коментирам, ако аз й отнеса един такъв шамар на тази "възпитателка" след това половин час няма да осъзнава къде е. И на нас са ни се карали и си ни дърпали уши, но такова селско отношение никога не е имало, това момиче и речник няма. Какво Ви става бе хора, децата намаляват, все по-малко се раждат, все по трудни бременности, а все повече комплексирани идиоти, докъде така?!

Ами то затова има недостиг на педагози и ресурсни учители-щото работата е много отговорна,уважение нулево,заплати ниски на фона на големия брой деца в държавните градини -става дума за София най-вече.Евтино е децата да са там на топло с прясна и разнообразна храна

Ако не е имал кой да ги научи учителките как да обработват земя, още повече - ако нямат земя за обработване (а очевидно нямат, инак едва ли биха били толкова изнервени), тогава как да обработват земя? Освен това дори да си достатъчно вещ, за да можеш да се изхранваш от земята, се налага да работиш и още нещо, за да си плащаш данъците. Баба ми и дядо ми можеха да се препитават от земя и животни. Но родителите ми не могат. И мен не ме научиха, нима вие можете?

Можело е да понаучите нещо от баба си и дядо си. Но за съжаление явно сте пропуснали това време. Жалко....

този боклук майко ако го заснемат така да прави с моето дете и постоянно да го бие, ругае под предтекст, че видиш ли, го възпитава, директно го нокаутирам и после ще скачам върху главата и. Егати преподавателите, егати идиотите и ненормалници. И това ми било образователна система. Боклуцииии

Интересен подход за превъзпитание. Или може би така възпитавате и децата си, щом толкова яростно споделяте разбирането си за методите за възпитание, които прилагате. Предполагам, че сте на една страница с въпросните учителки - те само прилагат споделените от Вас методи.

БИХ СЕ РАДВАЛ ВАШЕТО ДЕТЕ ДА ПОПАДНЕ В ТАКАВА СРЕДА И ВИЕ ДА стоите овчедушно. Адмирации. Уникални сте - овце

Ако Ви е такова мисленето какво очаквате-едни разлигавени деца,без елементарно уважение с агресия.-това идва от вкъщи той родителя,ако говори така после как детето му да ома уважение и да не го пляскат учителите.Никой учител не е длъжен да търпи тормоза от децата

Не само уволнение, съд трябва за такива. И забрана да работят с деца. Имаме чудесни спомени от градината на детето ни, въпреки че минаха толкова години още си помни и обича учителките, има страхотни хора в тази професия, но като във всяка има и плява.

Трябва да има съдебна отговорност и за поставяне на нерегламентирани записващи устройства Това е незаконно.

По принцип да, но не важи, когато е с цел събиране на доказателства за престъпление.

А питаш ли се как издържат тези страхотни хора? Системата иска да ги смаже както и добрите лекари.Ниски заплати,много деца,от които много невъзпитани...

Във всяка държава заплатите на детските учителки са ниски спрямо стандарта в страната. И в повечето бели страни групите са по 30+ деца, за които се грижи 1 учител и 1 помощник, никаква разлика с тук. Интересно как издържат без да пребиват децата. Всъщност знам как - с правилен подбор, правила и контрол. Насилието в градините е факт от десетки години, важното е, че най-сетне започна да се обръща внимание на проблема, постепенно ще се реши.

В едни семейства децата се възпитават с разговори, обяснения, показване и.т.н. И това е родителска любов. В други семейства родителите пошляпват, крещат и на практика не дават обяснение защо и не изискват изпълнение. Това също е родителска любов, но от хора с друго възпитание и манталитет. После обаче събираме тези деца заедно и учителкта, в зависимост от нейното възпитание и манталитет работи с тях. Обаче подбор на децата е забранен а избора на учителки все по-ограничен. И ако продължа да разсъждавам в тази посока стигаме до прекалено многото права за по-ниЗките слоеве на обществото, целящи прравнявайки ги ос останалите да принизят цялото общество.

Чета и се чудя що за хора има тук ,които защитавайки тези учителки защитават агресията като метод на работа.Ако работодателят Ви започне да ви налага с палка защото не сте направили това или онова ,как ще реагирате МОЛЯ ???? Не ми се мисли през колко съдилища и медии ще минете за да се разбере неправдата на която сте подложени .ДЕЦАТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПЛАЧАТ В СОЦ.МРЕЖИ ,МЕДИИ И СЪДА .За това са родителите да ги защитят

Не мога да си обясня, защо толкова много хора приемат малтретирането на малки деца в детски заведения за нормално. Нам мен пък не ми звучи нормално приказки от сорта: "Едно време и нас в детската градина ни биеха и станахме хора". Ами докато има такива приказки, така ще бъде. И аз съм ходила на детска градина и не съм първа младост и от комунизма съм хванала малко, ама не си спомняма да са ме млатили в детската градина. И сега ако видя някоя малоумница да ми "възпитава" детето ала 'макаренко" метод, просто ще изпадне в нокаут за секунди. И хич не ми ги разправяйте джендъри мендъри. Все още в тази държава има родители, които възпитават децата си нормално, на отговорност и честност.

Защо разчитате непознати да ви възпитават децата и то точно така, както на вас ви харесва? Акцентирам на "непознати".

Не разчитам да ми възпитават детето, а да го гледат докато аз ходя на работа и изкарвам достатъчно средства за да може то същото да се чувства добре, да спи на топло, да има какво да яде и прочие. Детето си възпитавам според моите възприятия за света, без бой и шамари, а с мого обяснения и занимания. Разчитам на тези непознати хора да се грижат приемливо за детето ми, да го нахранят и приспят, ако искат да го занимават, но в никакъв случай не желая да го малтретират. Смея да твърдя, че за трите си години детето ми е добре възпитано и ако някой посмее да го превъзпитава с бой не съм съгласна. Просто не смятам, че физическата саморазправа е метод за каквото и да било , единствено може да се изпползва за самозащита, но тъй като детето ми е 3 годишно както вече споменах няма как да се защити физически.

Изненадана била директорката... Я стига! Крясъците огласят квартала пък тя ни чула ,ни видяла.

Трябва да има съдебна отговорност, не само уволнение. Като ги уволнят ще отидат на друго място и пак същото. Крайно време е да се носи и съдебна отговорност за меко казано неправомерното поведение.

Трябва да има съдебна отговорност и за поставяне на нерегламентирани записващи устройства Това е незаконно.

Ако детето ми се върне малтретирано от детска градина няма да чакам скрита камера. Тия деца нямат ли бащи?

Не и съвестни, защото отговорен човек, не би оставил малко дете на институции за отглеждане, освен ако няма друг избор. Повечето хора нямат друг избор, т.е. те самите са малтертирани, принудени от конюнктурата да оставят децата си за отглеждане на непознати, при това още от възраст, в която са силно уюзвими. И макар че родителите са жертва на институционална принуда, смятат, че същите тези институции ще се отнасят ласкаво към децата им. Не е ли налудно?

Малко дете не може да се възпитава само с добри думи. Няма как да разбере че печката е гореща ако един път не се опари. Педагогично пляскане по ръчичките и дупето е единствен начин, да разбере какво може какво не. Не говоря за родител или възпитател садист, а за нормално понапляскване при определена причина. Друг лош подход на безотговорни родители е това че физическото наказанието го заместват с заместват с крещене, което трябва а е дълго за да има ефект, но влияе зле на крехката детска психика.

Браво бе МАКАРЕНКО

"Вода му се пиела, до тоалетната му се ходело..лигльовци"..лиготия ли е елементарната физиологична потребност? Преди 28 г. в детската градина една лелка ме шамареше всеки път, кагато исках да стана до тоалетната по време на обедния сън.. ве питайте какво е да мъкнеш по страшни изследвания години наред напикаващо се дете и за переш всяка сутрин купища пране без автоматична пералня. Отделно подигравките и травмата. Естествено не съм се "сетила" да се оплача..А гадните буламачи, които ни пълнеха насила в устите и те засядаха в гърлата ни? Дори и днес не мога да си представя да вкуся супа топчета..т.е. травмите от детството остават за цял живот. И колко тъжно е да оставиш детето ти, да бъде възпитавано от абсолютна простакеса..

Детегледачките работят за пари. Те си мразят работата и оттам идва и омразата към децата. А не е ли същото в болниците. Да не изреждам.

От какво се учудвате толкова. Боят, насилието и заплахите тук са традиционни ценности.

А колко неща се изписаха по мой адрес! Те, това, дето го правят лелките в България на болния ми мозък даже не му е хрумвало!

Уважаеми родители, бъдете убедени че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в Детска градина Брезичка - гр. Бургас са доказани специалисти. Неотразимо щастие е заедно с родителите да извайваме детската духовност и доверие, да открием скритите дарби, да развием невероятните възможности. Екипът на Детска градина "Брезичка" - гр. Бургас работи за Вас мили деца и родители. При нас цари уют, стил и топлина.

МИСИЯ на ДГ БРЕЗИЧКА: Нашата мисия е да поставим основите в личностното развитие на подрастващите като бъдещи граждани на Европа, съчетавайки добрите традиции и необходимостта от модернизация на образованието в съответствие с идеите и плановете, определени от Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищната подготовка.

при тях остава част от скалповете ви мили деца, като тотем

Днес директорът на ОДЗ Брезичка Събка Недева призна, че са имали планове да монтират записващи устройство, които да предават сигнал в реално време, но по Закон трябвало да получат разрешение от всички педагози, а това не се е случило. Отпор са срещнали само от две учителки. Случайно или не това са точно Милена Иванова и Светла Петрова, стана ясно от думите на директорката. Родителите сами са настоявали да се сложат камери, но след като имало противници на идеята, това не е изпълнено, за да не търпи детската градина санкции и да се избегне вероятността да бъде изправена на съд за нарушаване на правата на работещите. Близките на децата изглежда е имало за какво да се притесняват и преди дни един от тях е сложил скрита камера в играчката на детето си, оттам излязоха и скандалните записи. Директорката Събка Недева увери, че в най-скоро време камери в детската градина ще бъдат монтирано - със или без съгласието на персонала.

Абе кви са тези атаки по новините към учителите.Едно време как ни биеха и се знаеше,а нищо... Някой дава ли си сметка,че в днешно време учителите са изтормозени-без права,а само задължения,с много ниски заплати,особено в големите градове,щото в малките заплатите са им даже високи,с по-много деца и доста нагли родители