Унгария е една от страните, ударени най-силно от имигрантската криза. Правителството дори започна да строи стена по границата със Сърбия, за да пресече нарастващия поток от бежанци, с които страната е неспособна да се справи.

В търсене на подслон, имигрантите са окупирали ж.п. гарите в Будапеща, които са заприличали на бежански лагери. Навсякъде по земята могат да се видят разгънати одеяла, на които седят или лежат цели семейства - мъже, жени, деца и дори майки с бебета на ръце.

Повечето имигранти са от Близкия Изток и Северна Африка и са принудени да живеят в походни условия, защото нямат пари за друго.

Една от окупираните от тях гари е "Келети". Всички парапети тук са заети - тях бежанците използват, за да сушат дрехите си.

"Сюрреалистично е!", гласи лаконичният коментар на ж.п. служителят Чаба Хаваши.

"Като видиш плачещите бебета, ти се къса сърцето", казва пък 60-годишната Джудит Мозер, която носи на бебетата пелени и играчки. "Като баба не мога да си представя колко отчаяни трябва да са родителите им, за да потеглят на такова дълго пътешествие. Трябва да помогнем на тези хора!", допълва тя.