На тази дата, много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение. Първият опит за честване на Първи май у нас е през 1890 г. от Топографското дружество. През 1939г. Първи май е обявен за официален празник, а от 1945 година комунистическата власт започва да чества празника ежегодно. След края на комунистическия режим през 1989 година Първи май продължава да е официален и неработен ден, но държавната власт не се ангажира с организирането на масови прояви, както по времето на социализма.

По повод Деня на труда Българската социалистическа партия организира протестен митинг с шествие, съобщи БГНЕС. Във връзка със събитието се налат временни промени в организацията на движението в столицата.

От 7.00 ч. до приключването на протестната проява се забраняват престоят и паркирането на паркингите на пл. "Св. Ал. Невски", по бул. "Кн. Ал. Дондуков" - от ул. "Бачо Киро" до ул. "Г. С. Раковски - двустранно, по ул. "Ген. Гурко" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "В. Левски" - двупосочно, по алеите около Националния стадион - сектори "Б" и "Г".

От 8.00 до 16.00 ч. се забраняват престоят и паркиране на превозни средства на паркингите на пл. "Княз Александър Първи", "Атанас Буров" и на ул. "Княз Александър Първи" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска".

От 8.00 до 16.00 ч. се забранява влизането в двете посоки на превозни средства по бул. "Цар Освободител" между пл. "Независимост" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "Дякон Игнатий" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител", ул. "Аксаков" между ул. "Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий" и по ул. "Леге" - между ул. "Съборна" и пл. "Ат. Буров".

Протестният митинг трябва да се проведе между 11.00 и 12.00 ч. на пл. "Ат. Буров" извън охраняемата зона на Президентството и Народното събрание. Протестното шествие ще е от 12.30 до 13.30 ч. по маршрут от пл. "Ат. Буров" по бул. "Цар Освободител" до "Борисовата градина".