Инцидентът е станал миналата седмица, когато от партията на Волен Сидеров бяха в белгийската столица и по този начин пропадна гласуването на вота на недоверие срещу правителството.

От луксозния ресторант „Къщата на лебеда”, известен с това, че там през ХІХ век е написан „Комунистическият манифест” на Карл Маркс, потвърдиха пред bTV, че техни клиенти са били 22 души, които сами са се представили като български политици.
Те били в „доста нетрезво състояние”.

Според "Noрешарски", който се позовава на очевидец, самият Сидеров също е бил там и той е бил в основата на скандала.

Групата настоявала да седне на една маса, но тъй като било невъзможно, ги разпределили на различни.
В един момент персоналът забелязал, че българите се изнизват един по един, „все едно отиват да пушат цигара”.

Осъзнавайки, че най-вероятно се опитват да изчезнат без да платят, успели да догонят един от последните излизащи и да му представят сметката. Въпреки избухналия скандал депутатите се съгласили да платят. 

Когато пристигнаха, започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа. От един момент алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите, като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава  решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят”, разказа пред bTV управителят на ресторанта „Къщата с лебеда" Маржори Букен.

От „Атака” заявиха, че това е инсинуация и пореден опит да се вкарат депутатите й в скандал.
Венцислав Лаков коментира в ефира на телевизията, че това са глупости, а сметка от 1600 е прекалено висока и е странно откъде е измислена. Той обаче отказа да отговори дали е бил в ресторанта.

Скандалът "Луфтханза"

Това не е първи подобен скандал, свързан с Волен Сидеров. През 2010 г. по време на пътуването си от София за Франкфурт той, видимо пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета на „Луфтханза”.
След това на франкфуртското летище Сидеров нагрубил и германска полицайка, която внесе оплакване срещу него.

Тогава той бе принуден да се извини, но това се случи, след като полицията в германския град потвърди пред български журналисти за поведението му. Преди това Сидеров отричаше.