Това съобщи премиерът Бойко Борисов при посещението си във видинското село Арчар, където откри обновен участък от пътя Видин - Лом. Общата стойност на проекта е 14 694 541 лв., като 75% от неговото финансиране е от Световната банка.

Средствата ще бъдат инвестирани в инфраструктура, туристически атракции и исторически обекти във Видин, възстановяване на крепостта "Калето" в Белоградчик и др., предаде БТА.

Освен това правителството ще дофинансира с близо 50 - 60 милиона лева и строителството на Дунав мост 2, който трябва да бъде завършен тази година. Държавата няма да може да подпомогне финансово община Видин, която е с най-много натрупани задължения в страната, отговори на въпрос  премиерът.
По закон държавата няма право да подпомага общините, защото ще й бъдат наложени санкции от Брюксел за оказана държавна помощ.

Според Борисов, община Видин, както и много други, са управлявани по безобразен начин и гражданите правилно са наказали ГЕРБ, заради предишния кмет на града и са избрали кандидата на БСП.
Общата задлъжнялост на българските общини са над 200 милион лева.

Бойко Борисов каза, че е потресен от мащаба на агентитеот Държавна сигурност в Българската православна църква, но поясни, че църквата е далече от държавата и затова коментира само тези, които по свое желание са влезли във взаимодействие с държавата, ставайки агенти.