Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса по екология и земеделие, която се проведе в Бургас, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов изрази признателността си към президента, че не е заложил държавата на риск и го призова да продължава да не слуша тези, които си го преписват за техен президент.

Ако беше Нинова там и тя щеше да гласува „за“, защото България е сред страните, получили най-много средства от ЕС“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер бе категоричен, че страната ни трябва да бъде сред най-развитите държави в ЕС като Италия, Германия и Франция, защото сме спазили всички изисквания на Маастрихт.

България трябва да бъде сред страните на първа скорост в Европа, затова ние залагаме реално изпълними политики в програмата си за управление. Предизборните обещания на опонентите ни ще доведат до „България на задна скорост“. Аз и моят екип доказахме, че можем да преведем държавата през икономическа криза. Винаги съм защитавал интересите на България в ЕС“, обясни Борисов.

По думите му, говоренето на БСП в предизборната кампания е абсурдно и те няма как да изпълнят програмата си.

„Приказките им за налагане на вето на санкциите срещу Русия показва некомпетентност, защото санкциите не са срещу държавата Русия. Аз бях против санкциите при гласуването им, заедно с Алексис Ципрас и Матео Ренци. Мартин Шулц беше най-рязък в изказванията си за налагането на санкциите. Но всички европейски социалисти, десни и либерали гласуваха „за“ – това е висша степен на демокрацията в голямото европейско семейство, от което България е част. Как си представя Нинова, че ще се разтропа на масата в Брюксел – и Европа, и САЩ ще се разтреперят от страх ли? Трябва да сме уважителни към европейските си партньори, защото те ни дават милиарди за развитие на редица сектори“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му, страната ни е получила огромни пари в земеделието и в инфраструктурата. Бойко Борисов бе категоричен, че доходите на хората и пенсиите ще се вдигат, заедно с ръста на икономиката в страната ни.

„Всичко друго означава фалирала държава“, обясни той.

Борисов каза още, че драстично увеличение в пенсиите на хората, ще доведе до срив в пенсионната система. По думите му, дори говоренето за това е демонстрация на безотговорно политическо поведение.

Председателят на ГЕРБ обясни, че програмата за управление на партията предвижда редица мерки, с които държавата да подпомага възрастните хора. Едно от тях е създаването на професия „Баба“ с 460 лева месечно заплащане.

За две години сме дали 260 милиона добавки за Коледа и за Великден на пенсионерите. Това, което мога да обещая в бъдещо управление на ГЕРБ е, че ще даваме не по 50, а по 100 лева и то на всички над 2 милиона български пенсионери. Мога да го обещая, защото мога да гарантирам, че парите ще бъдат набавени в бюджета. Всичко друго е като Станишевата работа – гласуваха 10% увеличение на пенсиите на последното заседание на ръководеното от него правителство. Ами и ние можехме да кажем в последния ден на правителството ни, че увеличаваме пенсиите с 50 %. Това е все едно да почерпиш всички и да накараш някой друг накрая да плати сметката“, коментира бившият министър-председател.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на изборите?