Това написа на фейсбук страницата си лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Питаме Ви - вярна ли е информацията, публикувана в авторитетни международни агенции и отразена в български национални медии, че НАТО създава нови многофункционални сили в Черно море, срещу което Вие се бяхте обявил по-рано. За съжаление отново демонстрирахте незачитане на принципите на парламентарната република, които повеляват да се явите в Народно събрание и да дадете информация. Вместо да изпълните това свое конституционно задължение, използвате случая да прехвърлите отговорността на президентската институция", заявява Корнелия Нинова.

Дир.бг припомня, че премиерът Бойко Борисов се е възмутил на заседанието на кабинета защо лидерът на БСП Корнелия Нинова го призовава в НС да обясни за силите на НАТО в Черно море. 

"Защото Корнелия Нинова ме вика в Парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", заявява на заседанието на МС министър-председателят. 

 Малко преди то да започне, Нинова настоя министър-председателят да се яви в парламента и да обясни вярно ли е, че НАТО създава нови многонационални сили в Черно море и в района ще бъдат разположени допълнителни кораби и самолети. 

Междувременно зам. - военният министър Атанас Запрянов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев дадоха брифинг, на който заявиха, че няма нищо ново, а става дума за планирани още миналата година учения.