Преди седмица Парламентарната група на ГЕРБ имаше за задача да оцени министрите от кабинета. Оказа се, че при анонимната атестация министър-председателят е получил една единствена петица от депутат, съобщи БТА.
След като тази информация беше разпространена, самият той обяви, че вече се знае кой е въпросният народен представител - Христина Янчева. Премиерът каза даже, че я е насърчил да оповести мнението си пред медиите.

Пред журналисти Янчева обясни, че това е най-високата оценка, която е поставила, защото в нейните очи премиерът все пак е отличникът на кабинета.
Писала му петица обаче, защото смята, че трябва да осигури по-добра комуникация, както между министрите, така и между членовете на кабинета и депутатите от ГЕРБ.

Не мисля, че премиерът е бил ядосан", коментира Янчева информация в медиите, че Бойко Борисов е бил ядосан, когато е поставил въпроса, предаде Дарик радио.
„Това не е вярно. В парламентарната група той беше усмихнат, когато попита: „Признайте сега кой ми писа петица!", но съвсем доброжелателно и може би и не очакваше някой да признае. А в интерес на истината аз не исках да кажа пред всички колеги, точно за да не се стигне дотук. Но сега го признах и той директно ме изкара пред вас да ви обясня защо. Да ви призная, той просто ме целуна и каза благодаря", коментира Янчева.

Депутатката добави, че не е писала шестица на никого от министрите, защото смята, че и правителството, и депутатите могат повече. Когато разбрала, че е единственият народен избраник, който е писал петица на министър-председателя, е била изненадана.

По-рано днес премиерът влезе в словесна схватка с Корнелия Нинова от БСП по време на парламентарния контрол. Тя заяви, че Народното събрание не е стадионът в Банкя, където може да яде филия с мас, а той отговори, че е имал бедно детство и се е налагало да яде това.