Борисов е и водач на листата на партията в 25-и МИР София град и в 16-и МИР Пловдив град. ГЕРБ представи днес водачите на листи на партията, предаде "Фокус“. 

"Трябва да бъдем сериозни, но в същото време вече доста избори проведохме и все пак трябва да се опитаме да вдъхнем повече добро настроение на хората. Не знам доколко в днешния ден можем да се шегуваме, но действително ни предстои една сериозна битка, за реалните решения на България“, заяви Борисов.

"Разбира се, че виждате и ние вървим по модата. Адмирали, летци, изтребители, генерали. Търсих кавалерист - не намерих“, коментира Борисов и поясни, че от ГЕРБ са се старали да вървят в посоката на модерните решения.

ГЕРБ ще заложи на обновление. Общият процент на новите лица в лисите е 54%, посочи заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в 1-ви МИР – Благоевград и в 4-ти Велико Търново Цветан Цветанов. 

По думите му в някои области процентът на новите лица варира между 75 и 80 %. "Направили сме всичко възможно тези нови лица да бъдат общественици“, каза той и подчерта, че те имат активна гражданска позиция и логика при обявяваното и техния избор.

"Само за около месец време се видя, че държавата няма пилот. Слушах внимателно уважаемата г-жа Нинова, която днес зави, че не знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР“, каза Борисов и допълни, че тя не знае още кой сменя областните управители.

Борисов разкритикува управляващите и затова, че дават разнопосочни сигнали за това кой е поискал отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов и с какви мотиви.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че партията му е прогнозируема, важно е какво може да надгради през следващите години.

Ние бяхме толерантни, доброжелателни, в замяна получихме тежък реваншизъм. Опитаха се дори ревизии да правят, оказа се, че няма нарушения. Сега ще им правят проверки на проверките, за пет дни взеха много неправилни решения, подчерта Бойко Борисов.