Борисов допълни, че трите партии умишлено искат да паднат от власт. Той припомни как само за 10 дни сложиха един голям далавераджия за министър, предложиха за шеф на ДАНС, който в последните 4 години не е ходил на работа.

Според Борисов, Пламен Орешарски, Лютви Местан и Сергей Станишев десет дни не са казали кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, защото "всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган". "Затова мъцкат и не може да разбереш дали неправилно говорят или - не могат да говорят", каза лидерът на ГЕРБ.

"След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий - да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва - нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент?", попита Бойко Борисов.

Борисов излезе от залата в президентството, след като лидерът на "Атака" направи скандал и отне думата на Росен Плевнелиев. Борисов обясни, че не може да гледа как вътрешният министър и шефът на ДАНС, се "гърчат и слушат" как Волен Сидеров разваля Консултативния съвет.

"Тъй като в Австрия имаме среща на върха, председателите на ЕНП, и ще трябва да отида, както и скандалното поведение на Волен Сидеров не ми дава основание да стоя на този съвет. Аз имам нормално усещане за държавност", категоричен бе лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

Главния прокурор: Това е нелепо

Като "меко казано нелепо" главният прокурор Сотир Цацаров определи пред журналисти изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че има сценарий за задържането му и убийството му в ареста, предаде БТА.


Вижте снимки от заседанието на КСНС


КРЪСТОСАН ОГЪН: План за убийството на Борисов - реално или нелепо?