Той обясни това отговор на питане на народния представител Корнелия Нинова /КБ/ по време на парламентарния контрол.

След разпореждане на премиера вицепремиерът Симеон Дянков е започнал консултации с всички министерства и заитересовани страни, отбеляза Борисов. След приключване на консултациите ще се предложи на социалните партньори и на кабинета актуализация на антикризисните мерки, приети с решение 180 на МС от 2010 година, добави той.
Припомняме, че с този план, който включваше 59 мерки, съгласувани със социалните партньори, имаше и много неприложени решения като данък Лукс, приватизация, продажба на въглеродни квоти и др.

В отговор на друго питане на Корнелия Нинова - за препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи на България 2011 г. и Конвергентната програма на България 2011-2014 г., премиерът посочи, че на 20 юни ЕКОФИН утвърди специфичните препоръки за държавите-членки. Пакетът документи поставя България в групата на страните със сравнително нисък риск пред дългосрочната устойчивост на публичните финанси, отчете премиерът.

За страната са формулирани 7 препоръки в областта на публичните финанси и ефективността на използване на публичните средства, пенсионната реформа, ръста на заплатите и обвързване с ръста на производителността, борбата с бедността, ефективността на публичните услуги, конкуренцията на пазарите на електроенергия и газ и енергийната ефективност на сградите. 

Според Нинова в доклада на Брюксел е записано, че има ангажимент на страната ни по Пакта "Евро плюс" за замразяване на доходите до 2013 година. Министър-председателят отрече такъв ангажимент, като даде пример с увеличаването на минималната работна заплата и вдигането на вдовишките пенсии. Според Корнелия Нинова обаче това става по линия на социалното подпомагане.