Той коментира идеята за преместване на част от централната държавна администрация в провинцията.
Борисов каза, че единственото решено със сигурност до момента е преместването на ресора туризъм от Министерството на икономиката, енергетика и и туризма в Пловдив, където вече има и избрана сграда.

Министърът по еврофондовете Томислав Дончев ще прави икономическа обосновка кое колко ще струва. Премиерът обясни, че пари няма. Той пропомни, че заради липсата на средства няма да се осъществи идеята Столичната община да се премести в сградата на земеделското министерство, която е архитектурен паметник. Това местене би струвало 20 млн. лв., каза Борисов, цитиран от "Фокус" и в."Сега".

В неделя финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че преместването на агенциите няма да струва скъпо - 100 000-150 000 лева за агенция.

Днес премиерът обясни, че конкуренцията между градовете за приютяване на агенциите била "страховита". Варна и Бургас били във война кой да вземе Агенцията по рибарство и аквакултури. Плевен и Хасково се карали за Агенцията по виното и лозарството. Едните казвали, че правели повече вино, другите - че пият повече вино.
За Агенцията по рибарството Дянков заяви, че ще отиде в Бургарс, защото "на юг ловят повече риба".

"Има огромно желание всеки да получи част от дейността на дадена агенция и с това мога да си обясня защо са обезлюдени градовете, какво има във Видин например?”, каза още Борисов.
Той увери, че местенето нямало да се случи за месец-два или година, а в следващите 4-5 години.