Това съобщи говорителят на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев, цитиран от КРОСС. 27-годишният мъж е обвинен по член 325, ал. 1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

Според прокурор Алексиев, днес ще бъде готова съдебно-медицинската експертиза за психичното състояние на шофьора.
Чакат се и окончателните експертизи за наркотици или алкохол в кръвта. Вчера първоначалните тестовете за алкохол и наркотици бяха отрицателни.

Мъжът е нахлул с колата си на "Дондуков" 2, защото искал да запознае със свой личен проблем държавния глава или някой от екипа му. Той не е бил въоръжен.

По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че "лицето, предизвикало инцидента пред президентството, е с недобро психическо състояние". Според Цветанов от МВР са реагирали адекватно.

Гетов, който е глухоням, е убил баща си през 2003 г. и в момента изтърпява 3-годишна условна присъда, писа днес в. "24 часа".
27-годишният мъж изпитвал омраза и страх от баща си Александър, който тормозел семейството.
Бащата, който бил монтьор, се озлобявал, когато синът му опитвал да се изразява с жестове. Дори прекъснал специализираното му обучение след 7-и клас. Често малтретирал Иван, тормозел майка му Цветанка и сестрите Силвия и Анета, които през есента на 2003 г. избягали от вкъщи.

Една сутрин през 2003 г. бащата се ядосал, че жена му я няма и кравите не са изведени навреме на паша. Нахвърлил се да бие Иван и да го души. Младият мъж се измъкнал, прибрал се чак късно вечерта. Като го видял, баща му го повалил на земята. Опрял брадва до врата му и заплашил, че ще изколи цялото семейство, разказва вестникът.

Иван побягнал. Зад вратата на къщата намерил бухалка и се върнал. В това време баща му затварял вратата на гаража, като държал брадвата под мишница. Иван го ударил 2 пъти, после отишъл да спи при баба си.

На другия ден намерил баща си да лежи до гаража. Увил тялото му в килим и го изхвърлил в близкото дере.
Трупът е открит на 20 април 2004 г. На 7 декември 2006 г. градският съд осъжда Иван Гетов на 8 г. затвор. След около 3 месеца апелативният съд намалява присъдата на 4 г. Върховният съд дава 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Магистратите установили, че има многобройни смекчаващи вината обстоятелства и че Иван е искал да се защити. Пред съда той се разкаял.