Преди дни Стойнев уволни Съвета на директорите на БЕХ (Български енергиен холдинг) - Михаил Андонов, Божан Стоянов и Тодор Шопов. Новоизбраните членове на съвета станаха шефовете на ТЕЦ "Марица Изток" 2 Боян Боев и Георги Христозов.

Предварителната проверка е образувана след сигнал на Клуб "Журналисти срещу корупцията" до главния прокурор Сотир Цацаров, изпратен на 2 април.
След извършена предварителна проверка държавното обвинение е установило, че Христозов е осъждано и реабилитирано лице, предаде БНТ.

Според Закона за защита на класифицираната информация осъждано и реабилитирано лице не може да има какъвто и да е достъп.

Говорителят на градската прокуратура Румяна Арнаудова, заяви, че проверката продължава и повече подробности не могат да бъдат давани.

От икономическото министерство потвърдиха, че днес са получили прокурорското постановление.
В отговор министър Стойнев казва, че при назначаването на Христозов в БЕХ е бил уведомен, че той притежава ниво на достъп "Поверително".

Като директор на държавната "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД, Георги Христозов е боравил 7 години с документи, обозначени като секретни.

Компетентността по отнемането на достъпа според енергийния министър е на служителят по сигурността, който го е издал.

Днес правителството назначи Георги Христозов в Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".