Прокуратурата поиска да уволнят Георги Христозов от БЕХ

Софийска градска прокуратура е изпратила прокурорско постановление до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев за незабавното отстраняване и отнемането на достъпа до класифицирана информация на назначения за член на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Георги Христозов.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата поиска да уволнят Георги Христозов от БЕХ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най после разбрахте от къде са апартаментите на Цв.Цв. и кой е хранилката му?

Колко липсват досиетата. Как да знаят какви ги е вършил, като ги няма? ;)

Тя е била член на Съвета на директорите на Мостстрой АД от 20.10.2003 до 05.03.2004 г., показват архивите на Държавен Вестник, където е отбелязано назначението и освобождаването на Бобева. Мостстрой АД е притежавано от Васил Божков. Бизнесменът изкупува акциите на дружеството в началото на 2004 г. В регистрите се открива и индиректна връзка на Бобева с Черепа през фондацията "Левски-Спорт", където Бобева е председател. В тази фондация управляващ е Свилен Русев Вълчев, който е също така управляващ на фондацията "Тракия" основана и председателствана от Васил Божков. Особено любопитен е фактът, че официално посоченият телефон на фондацията, управлявана от Бобева, съвпада с официалния телефон на Сдружение "Спортен клуб "Левски"". Управляващи в същия са Делян Славчев Пеевски и Алексей Илиев Петров.

Натяквам, защото хората бързо забравят. Но никъде и никого не извинявам. Коемнтирам единствено факти. А фактите са, че без значение кой е на власт, на ключови позиции в енергетиката и не само се поставят компрометирани, некомпетентни и безскрупулни личности. Ако случайно са компетентни, компенсират с безскрупулност и компрометираност.

Пореден ГАФ но нарочен зада дразнят хората. Как да ги оставиш тези мръсни Кумоняги навласт????

няма грешка:)христозов го познавам от 1999.....бяхме колеги.по-голям нагаждач и подлизурко и със свещ да търсиш -няма да намериш....когато да го изгониш -все е късно...

Прави си ;) Беше ми директор в ТЕЦ - Видин Видахим АД !

и забравих ....също е и сатрап....след него трева не никне....замо николаи бинев може да го изпревари....

Този ли е единственият възможен специалист,който правителството намери? пОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НАРОДА ПРОТЕСТИРА.СЛОЖИХА ГО И В АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА.ЩОМ И ПРОКУРАТУРАТА РЕШИ ДА ГО МАХНАТ,ТЕ ГО НАСАЖДАТ И В АТОМНАТА.

Хубава червена калинка, но с много черни точки.

Това ли ви са експертите господин Орехов.Това ли ви са назначенията с обществено обсъждане и широк консенсус.

ЗА КАКВО Е ОСЪЖДАН?

Измама.

А ПОСЛЕ БОЙКО БИЛ МУТРАТА.

Има ли къде да се провери колко и кои са (САМО)компроментиралите се назначения на правителството на Орешарски, кое за колко време е било, с какво ниво на достъп до държавните тайни от съответното лице, кои правила за избор предварително са били адаптирани към съответна кандидатура, кой носи и КАКВА отговорност за осигурен достъп до секретна информация на лице/а отстранени в последствие от въпросните държавни постове по силата на различни обстоятелства, в т.ч. и от ПРОКУРАТУРАТА??? Множеството допуснати (според управляващите) ГРЕШКИ, според протестиращите безпрецедентна НАГЛОСТ и арогантност на управляващите, а според медиите и партньорите от ЕС будещи най-малко БЕЗПОКОЙСТВО, та се стига ДОРИ до ПИСМЕНИ ИЗВИНЕНИЯ към представител на ЕС (след нагло отричане на документиран адио-визуално безспорен ФАКТ)!!

Но, по-лесно е да се каже кои са некомпроментиралите се, просто защото ще бъдат по-малко от десетина. Останалите са все специалисти по далавери и измами...

Спора е излишен- престъпността овладя държавата!

Правителство от дребни комунистически мошеничета-тарикати!?Всеки ден с поредните си тарикатлъци!?Все, уж някой друг ги заблудил, не били чули добре, опитвали се да разберат състоянието на нещата, ей сега щели да вземат мерки!?Вървете на майните си и стига сте ни правили, нас на прости!?

"Днес правителството назначи Георги Христозов в Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй"-Е, няма да го гладува човека. Все в някое бордче ще се намери място ва другаря!

Ако човек почва работа като пазач за около триста лева месечно поне един месец събира бумаги от всевъзможни институций и доказва че е нормален за да може месечната му заработка да покрие около осемдесет процента рекета на топлофикация . Ако един човек извади връзки или си плати става какъвто пожелае без никои да се интересува този човек дали е Българин или Пакистанец или издирван за тероризъм след което купува топлофикация е това ако не е демокрация здраве му кажи .

Има ли човек на КТБ и дуета Цв.Василев-Д.Пеевски който да не е престъпник?

Спрете с недомислените коментари! Вярно, че статията е написана хаотично и неясно, но все пак се разбира, че Христозов е бил шеф на ТЕЦ-2 цели СЕДЕМ години. Значи поне три предишни правителства са виновни, че този човек е имал достъп до секретна информация. Все си повтарям - в енергетиката НЯМА партии и партийна принадлежност.

Да вземат да си разгледат целия закон за енергетиката и да променят всички идиотски безумия в него.Те си го съчиниха, защитавайки мафиотите в този сектор.Трябва да се промени и частта за топлоенергията за да не са само чобановците/пардон овчаровците/в енергетиката защитени, а потребителите!

Само яката сопа ще ги оправи тези комуняги.Навсякъде слагат мафиоти.

Георги Христозов до назначаването му като шеф на БЕХ беше главен изпълнителен директор на "ТЕЦ Марица изток 2"(по времето на ГЕРБ)

Като директор на държавната "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД, Георги Христозов е боравил 7 години с документи, обозначени като секретни. Преди 7 години кой бе на власт бе, мухъл?!

Стойнев, ти мазохист ли си! И ти ли пробутваш пресътпнииц в ръководин органи на важни нациовални обекти? Абе вие малоумни ли сте , бе??! Вескси ден ви замерят с яюца и домати, с равета ли искате вече???! Оня ден един друг глупак инистър назначи престъпници, Пеевски, Меевски, какво още искате бе! Не можем ви опази ни с думи нито с подкрепа, тъпанари. Ще ядете здраво дърво, капути прости!!! Така ще качите мутрите пак на власт!

Реабилитацията означава заличаване на акта на осъждането - неосъждан. НО! Аз предполагам, че този е свързано лице и неподходящ за служебното си положение поради интересите ,които вървят с неговите съдружници или иначе казано- търтей.

кое е допустимо и кое - не...

Закона за класифицирана информация е категоричен,че лице което е осъждано няма право на достъп до класифицирана информация.Така ,че Георги Христозов не може да заема длъжност за която се иска достъп до държавна тайна!!Трябва да бъде освободен от БЕХ

Колко гафа вече са налице за по-малко от месец и половина на това правителство? Абсолютни некадърници.......Вижте им назначенията: лекар за министър на образованието? филолог за министър на спорта? библиотекар за министър на екологията и водите? министърът на труда и социалните грижи с фалшива диплома от Бургаския университет??? Какво още трябва да направят, за да се види, че не стават за управлението на БГ?????

Роси като не знаеш за какво говориш просто си замълчи... Искаш ли ? Имам спомен че си лют / или платен/ фен на боко .. Не ме карай за започвам с " недоразуменията " на лидера ти защото доста време ще ми отнеме... Само за пример - Калина Георгиева ? Или може бионзи герой шеф на Напоителни системи ? А за Фидоската със скалъпената диплома от Монтана... и тнт... Безйкрай... Сполай

А кой дуднеше от януари насам, че идването им на власт не било самоцел, а щели да управляват в името на "професионализма и морала". Ако не си чел постулатите на червените кхмери - думите са на Станишев, повтаряни като ехо от Майчето и другите видни червени латерни! Та, да се върнем на въпроса: това ли ви е "професионализма", това ли ви е "морала"?!!

Защо бе 7383 оправдаваш всекидневните грешки на новата Тройна коалиция, с аналогичните на ГЕРБ? Онези си отидоха, а вие с малки прекъсвания управлявате от 1989 г. и докарахте нещата до катастрофа. И пак извъртяхте нещата така, че в момента пак да сте на власт. ДА ама НЕ. Всички нормални хора, освен червените бабички разбраха , че за нищо не ставате. И ще си отидете, независимо дали ГЕРБ са правили аналогични на вашите грешки или не. На тях поне грешките могат донякъде да се извинят с неопитност и липса на традиции в управлението. А вашите са преднамерени, нарочни и с недобре прикрита цел, което е НЕПРОСТИМО.

Ми нали затова ги изхвърлихме бе? Бяха некомпетентни и некадърни. Сега тези с какво са по-добри? Боко назначи 5 човека с фалшиви дипломи и други проблеми омо за 3,5 години и ги изхвърли веднага като се разбра. Тези го направиха за 1 месец и ги защитават. Назначиха Пеевски за шеф на ДАНС с 5 месеца стаж а уволниха шефката на Регионалните фондове щото нямала 7 години в администрацията а само 5,5. Нищо, че се занима с проекти от 15 години.

Правителството на Орешарски е пълно с калинки, щурци и скакалци. Самият премиер на тройната коалиция е също една калинка, която отначало беше синя, после пожълтя, а сега е червена. Край Орешарски подскачат и пълзят всевъзможни ненапасли се други бубулечки.

Абе всички кадри на комунягите ли са съдени?!

наистина много неща са спестени от статията. не става ясно изобщо за какво е бил осъден и причините поради които е бил реабилитиран. може да е маскара, а може просто да е набеден или съда да е сбъркал и след това всичко да се е изяснило. подобни изтрели в празното пространство много стил дс започнаха да стават. наистина май някой иска хаос да настъпи в държавата.

Др. Христозов е съден за валутна измама през 1989г. Реабилитиран е по давност. Въпреки това няма право на достъп до класифицирана информация. Защо и как е бил назначен на този пост Христозов, може да каже само др. Петър Димитров бивш министър на енергртиката!

Прочетете кой е Драгомир Стойнев и не се чудете на неговите назначения - той е един от главатарите на разбойниците. Ама те не са 40, а стотици, особено в енергетиката и не калинки, а крадлинки!

През 1812 г. в Русия, Влашко и Молдова, по руски сведения са изселени 96 700 българи само за два месеца. През 1830 г. след руско турската война от 1828-1829 г. войските на Дибич Забалкански отвеждат със себе си над 140 000 българи от Тракия, Източния Балкан и Добруджа. На мястото на опразнените земи в България по ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ ПЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ се заселват терци, татари и черкези от северното Черноморско крайбрежие, завладяно вече от Руската империя.

Защото българската история се преиначава и заличава...

Тия не си играят с калинки. Тия направо си слагат престъпници ...щеше да е смешно.... ако беше в чужда държава...

аиде пак почнаха.абе откъде ги вадите тия катили ?не може ли да проверявате кого назначавате?няма ли свестни хора?

Мутрите около БСП, които направиха Държавна сигурност са на власт.

В продължение на четвърт век, средите на партокрацията са над закона. Сега вече когото и да погледнеш, все е корумпиран, присвоявал, мамил. От къде да намерят сред себе си свястни хора за поредното им правителство?! Но продължават да твърдят, че не разбират, защо хората протестират и им викат "оставка" и "червени боклуци". Че, какво друго да кажеш за такива?! Може и да забогатяха с народните пари, но си остават боклуци.

Бързат да си назначават свои хора на възлови места преди да ги свалим от власт!! Гадове, казвам ви....

Да,бе! Какви мръсници! Вместо да оставят тези младите, умните, интелигентните професионалисти областни управители и полицейски главни комисари, всичките назначени толкова мъдро от ГЕРБ, те тръгнали да ги сменят с някакви поплювковци. Добре поне, че не могат да барнат кметовете на София, Пловдив, Бургаз и др. На светлосиня Варна й предстои да си избере младия милионер, вместо някой комунистически оръфляк!

Каламитет на калинки... ГЕРБ назначавали некомпетентни. Те ЕДИН почтен човек не са назначили досега. Защо ли, бихте попитали? Ами просто НЯМАТ почтени хора! ВСИЧКИ СА КРАДЦИ!!!

Ей смешник, като гробарите са светци, защо го търпяха и те 3.5г?

Ей палячо! Февруари нали протестирахте срещу монополите 1500 човека и качихте на власт най големите престъпници който българската история познава. Кво стана ? 2,50лв за пенсиите и по евтин ток га се е...те отзад. Е сега ше видиш на тия твойте крадци как ще им избием зъбите....

В тази статия са спестени доста неща, а министърът се държи, като ощипан. Всичко по казуса, който е поредната фрапираща глупост и наглост на сегашното управление (с препратка и към предишното обаче), може да се прочете в сайтовете Бивол и nеlink Аз само не разбирам, що за лицемерие трябва да прояви човек, като публично обяви, че уволнява някого заради отнет допуск за информация, като в същото време назначава друг, който също няма право на такъв.

а защо трябва въобще да има нещо секретно в енергетиката? какво значи поверителни и секретни документи във връзка с отрасъл дето цялата държава зависи? миков обвинява енергийните босове, а забрави,че най-големия му е съпартиец!

Тайни не би трябвало да има относно сключване на договори и всякакви други търговски сделки, които в крайна сметка ги плащат хората. В това отношение спор няма. Но енергетиката има и друга функция. Тя, както и водният отрасъл са пряко свързани с националната сигурност. Още повече, че засега имаме и АЕЦ. А когато е замесена националната сигурност, няма как да няма тайни.

стрелят грешки като картечница !!! вече даже нямат време за извинение !!! бързат за комисионните затова си отиват . БЪРЗО !!!

Целта е да загубят делото за беляНЕ в арбитражният съд. Поне част от тези пари да гушнат.

сколнен съм и на това да вярвам! тотална смяна на кадри в енергийния сектор и еврофондовете. е ...и ако това не е плетене на кошница пу му кажи!!!

на топлофикациите и Софийска вода, като найважното, другото са глупости на таркалета.

аз си мисля че това е един безкраен комедиен сериал . Тия за к'ви ни мислят,не знам?

Поредната "грешка" на кабинета!

Ще се извинят. Не е за първи път.

И ще изживеят поредния катарзис!!!

Тея са импотентни. А цицата глеа мъдру. Крои планове да иска индулгенция или пръцка тайно.

Нещо бъркате- това е типична СЪДИЙСКА поза. Не е зле да се припомни, че преди да стане главпрок, все пак Цацаров беше съдия по наказателни дела. За това считам, че е достатъчно компетентен за главпрок.

Според мет грешиш, именно щото е бил съдия с поведението си г-н Цацаров възбужда в мен усещането , че раздава присъди и анализира доказателствения материал , който не е събран в пълния си обем , преди да е събрал всички доказателства.Така , че според мен точно това му пречи в работата на прокурор.