Съдът прие искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка – "Задържане под стража" поради това, че вижда налице доказателства, че Миланов е автор на извършено престъпление.

Прокурорът по делото Даниела Димитрова обясни, че на 6 юли 2013 година, около 18 часа, на територията на палатков лагер, разположен между сградата на Народното събрание и градинката на Софийския университет "Свети Климент Охридски", Миланов е отправил заплаха към Боряна Георгиева с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата". Това е било потвърдено от четирима свидетели. 

Боряна Георгиева била заобиколена от Миланов и неговите хора, на тъмно място. Обвиняемият я е заплашил, че могат да я отвлекат и да я направят проститутка. Според показанията на свидетелите, мъж от групата на Миланов й казал, че има опасност за живота на дъщеря й, предаде "Дневник".

"Съдебното минало на обвиняемия съдържа множество присъди, разположени на 6 страници. Бисер Миланов-Петното не се е поправил, въпреки че е изтърпявал и други присъди",
посочи още прокурор Димитрова.

От своя страна Бисер Миланов-Петното посочи, че не е казвал думите, за които го съдят и че не е извършил каквото и да е престъпление.

"Въпросната Боряна многократно ме заплашваше в присъствието на хора, именно защото съм публична личност, за да ми попречат да се боря за човешките права в България", допълни още Бисер Миланов.

Той се провикна, докато полицаи го отвеждаха: " За кокошка няма прошка, за милиони няма закони".

В петък на 28 януари от 10.30 часа ще бъде насрочено следващо заседание, тъй като Бисер Миланов и адвокатът му ще обжалват взетата мярка.

В четвъртък вечерта прокуратурата му повдигна обвинение за закана за убийство.

Петното се разследва за хулиганство, заради отправени заплахи към журналисти от bTV, за което Софийска районна прокуратура (СРП) е сезирана.

В сряда спецполицаи показано задържаха пред парламента известния от контрапротестите Бисер Миланов-Петното за хулигански действия. Искането е от главния прокурор.

Вижте снимки от ареста >>

Срещу Петното се водят още две досъдебни производства и за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация.