Снощи почетният лидер на партията събра традиционно в Сараите в Бояна депутати и активисти заяви, че ако вотът не недоверие към кабинета, който БСП и ДПС ще внесат през януари, успее, няма да има кой да управлява.

"Виждаме различния Доган, просто е много по-голям оптимист, отколкото преди две години. Той достатъчно ясно казва на Бойко Борисов, че ДПС му е много по-голям приятел, отколкото Обединените патриоти, че едва ли не на дълъг път, с много изпитания, ако ГЕРБ иска да го преодолее, трябва да разчита повече на ДПС", заяви още Андай, който е познавач на партията, пред Нова телевизия.

По думите му това е голямата новина във вътрешнополитически план - Доган гарантира живот на кабинета и сега от самия премиер зависи дали това ще е само до края на Европредстелството или за по-дълъг период.

"Дори от сутрин до вечер вече Валери Симеонов да се оплаква и да заплашва, че ще оттегли Патриотите, през 2018 г. ще има кабинет на Борисов. Дори Симеонов да е начело на опозицията, Доган гарантира живот на Борисов. Това е някакъв своеобразен отговор на Доган на думите на Борисов, който го призова да вразуми своите, за да не се провали председателството: "Аз съм Доган - другото ми име е предвидим и отговорен", подчерта журналистът.

Според него е интересно как тази подадена ръка ще рефлектира върху процентите в социологическите проучвания, когато се анонсира, че ДПС подкрепя ГЕРБ.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че Ахмед Доган е изключително прав, наистина няма кой друг да управлява в момента и дори в БСП го знаят.