Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Агенцията предполага, че след седем години в калифорнийската столица Сакраменто, бившият културист и филмов актьор ще избира дали да продължи в политиката, да снима пак филми, или да напише автобиография, за което отдавна го молят издатели.

В интервю през октомври Шварценегер заяви, че не знае дали отново би имал търпението да снима филм в продължение на три или шест месеца.
Личният му говорител Арон Маклиър казва, че Шварценегер сортира "огромна камара от оферти, всичките приемливи", отправени му от корпорации, компании за недвижими имоти и от развлекателната индустрия.
По думите на говорителя Терминаторът няма да вземе никакви решения, преди да предаде губернаторския пост на демократа Джери Браун, посочва АП.

63-годишният Шварценегер се разделя с губернаторството с рейтинг на одобрение едва 22 на сто и оставя на приемника си 28-милиарден бюджетен дефицит, допълва в. "Дейли телеграф".

Късно вечерта Джери Браун положи клетва като губернатор на Калифорния, предаде ДПА.
72-годишният Браун също е бил два мандата губернатор на щата, започвайки от 1975 г., преди да бъдат приети сегашните ограничения. Така той е и най-младият, и най-възрастният губернатор в историята на Калифорния.

Браун победи на изборите през ноември с обещания да реформира финансите на щата, за да балансира бюджетния дефицит.
В словото си при встъпването в длъжност новият губернатор подчерта, че пътят към решаването на проблема с платежоспособността на щата е труден, но възможен. "Бюджетът, който ще представя, ще бъде болезнен, но честен. Труден бюджет за трудни времена", каза той.

Последна актуализация в 22,15 ч.