Цветан Цветанов коментира появилата се информация, че 20 съдии от Софийски градски съд и 15 прокурори от Софийска градска прокуратура са обект на подслушване, предаде "Фокус". Той не пожела да каже за какво е бил проверяван съдията от Върховния административен съд Панайот Генков, във връзка с когото са били подслушвани въпросните 35 магистрати.
Той е един от съдиите, разследвани около имотния скандал в Приморско, но проверката около подслушването е от времето, когато беше набеден, че е вечерял в столичен ресторант с един от братята Галеви.

“Не бих коментирал неща, които са в съответствие със закона и не бих искал да бъда човекът, който изнася класифицирана информация, за когото и да е било“, каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС.

По отношение на промените в Закона за съдебната власт и идеята за проверка за допуск до класифицирана информация на магистрати той: „Тези, които не добиват това право за допуск в системата на МВР, се освобождават от заеманата от тях длъжност. В тази връзка трябва да има същите последствия за всички служители в държавната администрация, които загубят правото си на достъп до класифицирана информация.

Помолен да коментира думите на съдията Петър Сантиров, обвинен като съучастник на ексминистър Николай Цонев, че обвинението срещу него е "полицейски сценарий", министърът отговори: "Всеки, който е задържан, с каквато и да е мярка, естествено, че може да говори за подобен подход".

Само един от замесените в скандала с имотите в Приморско се яви на среща с кмета на града Лиляна Димова, съобщиха междувременно за БТА от общината. Димова е поканила днес децата и другите близки на магистратите, които са получили право на строеж до морето за доброволно уреждане на спора.
Целта на срещата са били преговори и подписване на споразумения за прекратяване действието на договорите за учредено право на строеж и уреждане на имуществените последици. За неявилите се в общината ще счита, че е налице отказ от доброволно уреждане на отношенията, допълниха от общинската пресслужба.

По-рано днес излезе информация за пиян съдия, който е записан да казва, че е най-корумпираният в България. Клипът е качен в интернет.