Нарушенията ще бъдат записвани с камери и след това водачите ще бъдат глобявани. Това заяви пред Дарик радио Марин Раковски от КАТ-Пътна полиция. Полицаите взели решение да не вдигат палката срещу абитуриентските процесии, за да не развалят празника на младежите, уточни той.
 
"Ще има служители на униформената полиция, както от Пътна полиция, така и от патрулно-постовата дейност. Ще бъдат ангажирани служители - полицейски и младши полицейски инспектори, които ще следят не само за спазването на обществения ред, а и с оглед на извършването на някои криминални деяния", каза още Раковски.

Предвидено е полицейски патрули да бъдат разположени на всички възлови места в градовете, откъдето традиционно преминават зрелостниците. Уноформените ще следят за показали се през прозорците младежи, както и за традиционните нарушения като превишената скорост. Поне един полицай ще има и във всяко училище, което организира бал.

Тази година е предвидено служители на МВР да правят проверки и по заведенията, където ще се провеждат младежките забави. Собствениците на заведения вече са предупредени да следят и да не допускат нарушения на територията на обектите си.