Това посочи пред АФП гръцки правителствен източник, предаде БТА.
На 19 май е падежът на 8.5 млрд. евро облигации.

Международната помощ, която Гърция ще получи, бе увеличена до общо 110 милиарда евро за три години. Вчера станаха известни подробности по спасителния план на гръцкото правителство за допълнителни икономии в размер на 30 млрд. евро. Целта е постигане на бюджетен дефицит под 3% до три  години.

На специална среща в петък, 7 май, лидерите от еврозоната официално ще обявят най-голямата финансова помощ, отпускана досега на страна членка, с надеждата, че ще успокоят пазарите, които се опасяват, че спасяването на Гърция може да бъде първата от поредица подобни акции, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Икономисти посочват, че ако спешната помощ не успее да вземе превес над скептицизма на инвеститорите - и да получи необходимата парламентарна подкрепа в Германия и други държави от ЕС, то европейците ще трябва в крайна сметка да се бръкнат с половин трилион евро (650 милиарда долара), за да спасяват страните членки със слаби финанси. Според наблюдателите, това са т.нар. PIGS (прасета): Поргугалия (P), Италия (I), Гърция (G) и Испания (S). Към тях се прибавя и Ирландия, което променя названието на PIIGS.