От полицията не уточняват как 42-годишната Анелия Милкова е сложила край на живота си, но по информация на Дарик радио тя се е обесила.

Тя се е самоубила часове, след като Апелативният съд във Велико Търново остави нея и още трима души, двама от които служители на НАП, окончателно в ареста.

"Нямаше никакви индикации за самоубийство. Вчера, когато се видяхме в съда при гледане на мерките, Анелия не изглеждаше така, както е изглеждала винаги, но това е съвсем нормално, все пак - задържан човек", коментира пред "Фокус" защитникът й адвокат Косев .
Той разказа, че вчера тя го е попитала дали ще са видят в понеделник. „Изглеждаше разстроена и уплашена. Тя никога не е влизала в арест преди това”, добави Косев.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че Милкова е оставила предсмъртно писмо, открито при извършения оглед на местопроизшествието. Не се уточнява обаче какво пише в него. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините и механизма за настъпилата смърт, уточниха от държавното обвинение.

В близо 18-часово заседание, приключило късно снощи, съдът разгледа жалбите срещу наложените на предишната инстанция мерки за неотклонение на бизнесмена Младен Милков (42 г.), съпругата му Анелия Милкова, ръководителя на отдел "Контрол" в Териториалната дирекция на НАП Ценка Георгиева, както и на данъчните инспектори Валентина Елкениева (45 г.) и Николай Николов (35 г.).

Групата бе задържана при специализирана полицейска операция на 19 февруари във Велико Търново по обвинение в източването на ДДС за над 3.6 млн. лева. Съдът е приел, че по материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че задържаният Младен Милков, който е крупен арендодатор зърнопроизводител и собственик на мелница, е извършил престъпленията, за които е обвинен като ръководител на организирана група за извършване на данъчни престъпления в особено големи размери. Съдиите са решили задържаният да остане в ареста поради съществуващата реална опасност сам или чрез други да укрие следи от престъпления или да извърши друго престъпление.
С подобни мотиви Апелативният съд е потвърдил наложените мерки за неотклонение "задържане под стража" на Анелия Милкова и двете данъчни служителки - Георгиева и Елкениева.

Поради липса на доказателства за престъпление магистратите са освободили от ареста само колегата им Николай Николов.