Това стана на днешното съдебно заседание, след като от Кралския съд на Великобритания са изпратили документи, че отказват екстрадирането на Калайджиева, която се намира в Англия, съобщи БТА. Тя избяга на Острова преди години и твърди, че се лекува от тежко заболяване.

Затова и съдът уважи искането на прокуратурата да бъде пусната европейска заповед за арест за подсъдимата, срещу която досега процесът се води задочно. Освен това съдът ще изпрати на Калайджиева и призовка, за да се яви тя на следващото заседание на 27 април.

Близо година вече съдебният процес е спрян, заради това че Калайджиева не присъства. Делото не може да се води задочно, тъй като тя е с установен адрес и е известно къде се намира. Ако на 27 април Калайджиева не бъде доведена с европейска заповед за арест или не се яви сама, тогава процесът може да продължи срещу нея отново задочно.

Подсъдими, освен Калайджиева, са съпругът й Пламен Калайджиев, както и съсобственикът на "Стара изба 1924" Орлин Аврамов, който е бивш работодател на адвокатката и за него се смята, че е физическият й убиец.

Димитрина Калайджиева е бивша секретарка на застреляния през 2002 г. прокурор Николай Колев, който приживе също бе обвиняем по делото.
В случая бе замесено и името и на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Съпругата на Колев - Нанка Колева, заяви пред съда, че при личен разговор с нея Филчев е признал, че е убил жертвата. По думите й, съпругът й също е споделил, че бившият главен прокурор е убиецът на ямболската адвокатка, като тази информация е научил след срещата със следователя по делото Илия Илиев.
Вина на Филчев обаче не бе доказана.

Надежда Георгиева беше открита убита в дома си в квартал "Стрелбище" в София на 28 февруари 2000 г. По делото роднините й са завели граждански иск за 200 000 лева.

Вижте видео от Софийски градски съд