Не мога да се примиря с подаряване на държавно имущество на някаква партия. По същия пример аз имам претенция да ни бъде харизана Шипка. На ГЕРБ може например да им подарим цялото БДЖ, заедно с флотовете и летищата. Това е лишено от логика и в противоречие на европейските директиви, коментира още Валери Симеонов по bTV.

"Откъде накъде ще се предостави безвъзмездно правото за ползване на Бузлуджа за 10 години, аз искам Шипка", каза Симеонов. Това ще предизвика много сериозен политически трус, смята Симеонов .

Той обясни, че ще говори и с другия лидер на Обединени патриоти - вицепремиера Красимир Каракачанов и очаква той да го подкрепи на утрешното заседание на правителството по тази тема.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече заяви, че социалистите са решили да вземат паметника на Бузлуджа за 10 години. Този вариант бе предложен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след като се оказа, че в момента няма как няма вариант партията да получи собствеността на паметника без пари.

Симеонов: Изпълнихме поетите ангажименти в Асеновград

Успяхме да убедим хората в Асеновград да спрат протестите, с това, което им обещахме на среща с тях и това, което е направено за 10 дни. Те се убедиха, че поетите ангажименти се изпълняват, обясни още Валери Симеонов.

На 26 юни група роми нападна деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир „40-те извора“. Последва поредица от протести, някои от тях при изключително засилено полицейско присъствие.

Вицепремиерът обясни днес, че са поели ангажимент с кмета и с главния секретар да има засилено, денонощно полицейско присъствие в ромския квартал на града, докато е нужно.

Второ – да бъде извършена пълна проверка на лицата, които живеят там – 843-ма човека са без адресна регистрация и нямат работа там, каза Симеонов.

Стремим се да си вършим работата, сега ще последва събарянето на незаконните постройки, които са установени, след това ще се предприемат мерки по новите заплахи, които е имало след  побоя. Там вече ще се намеси ГДБОП, така че няма да бъде пропуснат никой, който си е позволил да заплашва със саморазправа", каза още Симеонов.

От днес полицията вече охранява децата, които ходят да тренират от гребния клуб – винаги с тях ще има униформени лица. Паралелно с това, благодарение на шефката на напоителни системи са поставени допълнителни табели на язовира, че е забранено къпането.

Първите табели са на края на изхода към гетото – така че приключи там плажният сезон, честито, каза Валери Симеонов.