Тази сутрин Кънев коментира отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок и изрази възмущението си от това, че Борисов рекетира министри и им поставя ултиматуми по време на предизборната кампания с думите:

"В РБ няма лидер, който да каже на Борисов: „А бе, бай Х*й, ти с кого се държиш така, това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

По-късно Кънев написа във Фейсбук:

"Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байхуй" (пише се слято, според мен).

Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си.

Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта (групата "Ъпсурт" има такава песен - б.р.). Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла".

От ГЕРБ: Кънев, ти ли си моралният стожер?

Преди това депутатът и председател на ГЕРБ-Младежи Георг Георгиев атакува лидера на ДСБ също в социалната мрежа:

"Радан Кънев, дали си красив е въпрос на природа и вкус, но дали си умен е вече ясно. В злобата и комплексите си стигна до там да ръсиш псувни в национален ефир. Ти ли си моралният стожер, ти ли си политическият коректив, ти ли ще диктуваш кое е добро за обществото и държавата?! Та ти собствения си език не можеш да контролираш!

Дали не трябва всички да се замислим какъв всъщност е кандидат за държавен глава, зад когото стоиш ти? Такива обръщения ли ползвахте пред хората, с които се срещнахте в Лондон? Такъв ли президент ни предлагате? Така ли ще общува и той с висшите представители на институциите и управляващите органи? Страх ме е да си помисля какво е отношението ви към гражданите. Всъщност знам - всеки, който не е с вас е автоматично грозен и глупав.

Ти обаче Радан Кънев тази сутрин публично се саморазобличи. Това си истинският ти. Нищо повече от зъл човечец с ниска култура. Знаеш как се наричат хората, които се държат просташки, нали?"

Самият Бойко Борисов не е коментирал.


КРЪСТОСАН ОГЪН: Борисов срещу Кънев