25-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 20-годишният Цветан Маринов са обвинени в извършване на убийство по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. В събота - 14 март - те пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол. Мъжът, който страдал от шизофрения, не е бил агресивен.

Съдебно-медицинската експертиза е показала, че смъртта на Нягол е настъпила вследствие на силен кръвоизлив, предизвикан от перфорация на белите дробове, съобщи "Топ новини".

Вижте снимки>>>

Тримата обвиняеми са служители на охранителната фирма "Джи Ем секюрити", с която молът има договор.

"Ще съдействам, имам годеница!", заяви в съдебната зала Красимир Димитров, цитиран от местния сайт "Петел". Младежът е студент, 3-ти курс, специалност "Стопанска икономика" във Варна.

По време на съдебното заседание прокурорът Милен Ставрев заяви, че Николов, Димитров и Маринов и друг път са нанасяли побой на клиенти на търговския център. По думите на Ставрев, физическите саморазправи са документирани чрез разпити на свидетели и пострадали, и чрез фотоалбуми.

Окръжните магистрати оставиха за постоянно в ареста охранителите с мотив, че въпреки чистото им съдебно минало, ако останат на свобода, има опасност да се укрият или да извършат ново престъпление. Освен това магистратите прецениха, че всеки от тях е извършил престъплението, в което е обвинен.

Тримата могат да обжалват решението на Окръжния съд пред Апелативния съд на 24 март от 10 часа.

Ако бъдат признати за виновни, охранителите могат да получат от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.