Трима са кандидатите, които искат да осиновят 2-годишната Габи - баба й Таня Узунова, дядо й, който има втори брак, и роднинско семейство, при което бащата Ивайло е оставил момиченцето преди седмици, съобщи братът на починалата Надя - Шико Узунов, цитиран от здравния сайт "БоленЗдрав".

35-годишната Надежда Узунова почина на 21 ноември м.г при раждането на второто си дете, след като няколко пъти била връщана от АГ "Шейново", което министърът на здравеопазването Стефан Константинов определи като "размотаване". По-късно и бебето й - момиченце, родено в тежко състояние, също почина.

След смъртта на родилката приятелят й и баща на 2-годишната Габи - Ивайло, взел детето от бабата Татяна Узунова и го дал на роднинското семейство Нешеви, които вече са подали молба за настойничество в съда.

"Успяхме да отложим делото, за да може и майка ми да подаде молба за осиновяване. Не мога да си обясня защо бащата Ивайло е дал за осиновяване Габи. Самият аз имам две деца и не бих се отказал от тях по никаква причина", каза още Шико Узунов. Делото ще се гледа на 27 февруари.

В семейната драма са се намесили и социалните служби, като бащата, бабата и дядото на Габи са били извикани на среща в районната дирекция на отдела "Закрила на детето" в ж.к "Люлин". Оттам заявиха, че бащата е споделил намерението си да доведе Габи за осиновяване, но не е обяснил какви са мотивите му. Заявил, че посещава детето веднъж седмично.

Сега съдът трябва да реши кой е най-близкият роднина, а също и дали той може да осигури условия за гледане на детето.