Майката и бащата на починалата Надежда потвърдиха, че са я закарали жива и с контракции в малките часове през нощта, след което им е било обяснено, че белите дробове на жената са отказали, предаде бТВ.

Родителите на Надежда смятат, че смъртта й е в резултат на лекарска грешка, предаде ТВ7.
По думите им дъщеря им е връщана неколкократно от болницата на 20-ти ноември  - разкарвана е с контракции с обяснението, че все още е рано да бъде приета за раждане. А  болките й били започнали още на 19-ти, когато е бил рождения й ден. След общо 40-часови мъки Надежда все пак била приета, но припаднала пред един от кабинетите.  
Директорът на болницата д-р Иван Костов каза пред ТВ7,  че няма информация жената да е била връщана.

Юлияна Узунова разказа, че заедно с доведената й дъщеря Надежда отишли в "Шейново" с контракции към 10 часа на 20 ноември. Лекарите обаче върнали Надежда, като обяснили, че конракциите и разкритието й са все още слаби. Те я посъветвали да се разхожда в двора на болницата и да дойде към 16 часа. След това родилката отново била върната вкъщи, като й казали да дойде в болницата едва, когато контракциите й зачестят през 2 минути. Малко след 2.30 часа, когато болките на Надежда станали нетърпими, заедно с майка й отишли в болницата. Насочили ли ги към 15-и кабинет, където Надежда припаднала. След няколко минути пристигнал лекар, който поел грижите за нея.

По думите на Узунова, бременността на Надежда е протичала нормално и тя не е имала нито белодробни, нито друг вид оплаквания.

За лекарски екип Надежда не е плащала, но при предишното й раждане е имала проблеми и се е надявала с оглед на това лекарите да бъдат по-внимателни, разказа още Юлиана Узунова.

Според информацията подадена от "Шейново" на Столичния общински съвет, като  принципал на здравното заведение,  родилката е развила остър белодробен инцидент по време на постъпване в болницата и въпреки положените усилия от страна на лекарите-реаниматори е починала внезапно. Благодарение на адекватната реакция на дежурния екип е извършено спешно цезарово сечение и детето е живородено, твърдят от болницата.
Според близките на починалата родилка обаче бебето е с увреждания и в критично състояние.

По повод случая председателят на СОС Андрей Иванов е провел извънредно заседание на комисията по здравеопазване. Общинските съветници са решили да съставят анкетна комисия, която да се запознае подробно с казуса и да излезе със становище. Андрей Иванов се е обърнал към компетентните институции с молба да съдействат за по-бързото изясняване на случая, предаде БТА.

По-рано този месец Агенция "Медицински одит" препоръча в свой доклад да бъде глобена болница "Шейново" заради друг случай с починала родилка през септември. 19-годишната Деяна почина, след като 42 дни се бори за живота си, без да е излекувана напълно, без да й е поставена ясна диагноза и без да са й направили всички нужни изследвания.