Ще плащаме ”водна такса”. Ще има отстъпка за бедните

Социално слабите ще имат таван на потреблението на вода по определена цена. Превишат ли го, ще плащат повече. "Водна такса" 10 ст./кубик ще има за всички. прочети още »
-
16:45

Таванът за плащанията в брой остава 10 000 лева

Разрешените плащания в брой остават до 10 000 лева, реши парламентът. Запазва се и отстъпката, ако декларацията се внесе електронно. прочети още »
-
14:29

Повишават изискванията за лицензиране на банки

Промените в Закона за кредитните институции целят усъвършенстване на надзорната дейност на БНБ и прилагане на препоръките на европейския банков орган. прочети още »
-
12:43

Агенцията за приватизация има нов директор

Правителството определи Петя Александрова за изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. прочети още »
-
12:34

Биткойнът става новата антикризисна валута

Битĸoйнът се превръща в новата антикризисна вaлyтa зa paзвивaщитe ce cтpaни, ĸoитo пpeживявaт peвoлюция или гpaждaнcĸa вoйнa. прочети още »
-
11:23

БСП инициира промени в ТЗ в защита на работниците при фалит

Управляващите приеха предложението на БСП в дневния ред на Народното събрание да влязат промени в Търговския закон (ТЗ). прочети още »
-
10:57

Марешки е сезирал европарламентарни лидери за картел у нас

Веселин Марешки постави на дневния ред на Европейския парламент въпроса с картела в бизнеса с горива в България. прочети още »
-
вчера

Икеа изтегля 29 милиона ракли и скринове - убийци

Икеа (Ikea) даде нов ход на изтеглянето на 29 милиона ракли и скринове (в САЩ и Канада - бел. ред.) след смъртта на осмо дете. прочети още »
-
вчера

Социалният дъмпинг предизвика протести на шофьори в Европа

Шофьори на камиони протестираха по френските граници срещу изключването на пътните превози от новата европейска директива за командированите работници. прочети още »
-
вчера

КЗП иска 100% прозрачност за малките кредити

Фирмите за кредити задължително трябва да предоставят още преди отпускането на заема пълна и акуратна информация за всички условия и най-вече за... прочети още »
-
вчера

Тютюнджии искат да се отнеме лиценза на гръцка фирма

Председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 Цветан Филев внесе писмо в МС писмо за отнемане лиценза на гръцка фирма. прочети още »
-
вчера

Набират 800 работници за бране на ягоди в Испания

Испански кооператив на производители на ягоди от провинция Уелва чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта търси 800 кандидати за бране на ягоди. прочети още »
-
вчера

Евродепутат Ева Майдел: Улесняваме механизма за рекламация

Улесняваме механизма за рекламация, ако дигитални услуги не работят, заяви евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). прочети още »
-
вчера

Т. Петкова: Ако строим АЕЦ ”Белене”, ще е готова през 2029-а

Най-лошият сценарий за АЕЦ Белене е да не предприемем нищо. Според БАН продажбата на оборудването трябва да бъде последната опция, каза енергийният... прочети още »
-
вчера

Фараона:Обединеното кралство е най-голямата офшорка в Европа

Винаги по света е имало държави и територии с благоприятно законодателство за разлика от други с по-неблагоприятно. прочети още »
-
20.11

Трайков: АЕЦ ”Белене” не е жизнеспособен проект

Учените от БАН се опитаха да звучат позитивно за АЕЦ "Белене", но всъщност и от техния доклад става ясно, че проектът не е жинзеспособен. прочети още »
-
20.11

Фолксваген инвестира €34 млрд. за електромобили

Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen AG) обяви нова петгодишна инвестиционна програма на стойност 70 милиарда евро. прочети още »
-
17.11
16:45   Ще плащаме ”водна такса”. Ще има отстъпка за бедните 14:29   Таванът за плащанията в брой остава 10 000 лева 12:43   Повишават изискванията за лицензиране на банки 12:34   Агенцията за приватизация има нов директор 11:23   Биткойнът става новата антикризисна валута 10:57   БСП инициира промени в ТЗ в защита на работниците при фалит вчера   Марешки е сезирал европарламентарни лидери за картел у нас вчера   Икеа изтегля 29 милиона ракли и скринове - убийци вчера   Социалният дъмпинг предизвика протести на шофьори в Европа вчера   КЗП иска 100% прозрачност за малките кредити вчера   Тютюнджии искат да се отнеме лиценза на гръцка фирма вчера   Набират 800 работници за бране на ягоди в Испания вчера   Евродепутат Ева Майдел: Улесняваме механизма за рекламация вчера   Т. Петкова: Ако строим АЕЦ ”Белене”, ще е готова през 2029-а 20.11   Фараона:Обединеното кралство е най-голямата офшорка в Европа 20.11   Трайков: АЕЦ ”Белене” не е жизнеспособен проект 17.11   Фолксваген инвестира €34 млрд. за електромобили


Опустошителното наследство на Мугабе

Зимбабве беше опустошена от катастрофално управление на промишлеността, страда от недостиг на храни, срив на валутата и неудържима корупция.