50-годишният Христомир Куманов от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна е бит в село Каменар от сина на пациентка, за която е имало спешно повикване. Инцидентът е станал вчера следобед.

Медицинският екип се отзовавал на спешно повикване за жена с високо кръвно налягане от Каменар. Още при влизането в дома на пациентката фелдшерът е посрещнат враждебно, твърди той.

"Влязох, жената каза - не съм викала Бърза помощ. Излязох и той започна да крещи. Започна да ме блъска", казва Христомир Куманов пред БНТ.

Въпреки агресията, Куманов преглежда пациентката и й поставя инжекция. Тя пък твърди, че фелдшерът ги е обидил.

"Влиза тука господинът... Къде е жената, ама той трепери, един наркоман. Вика, вие циганите такива сте, защо ще ме обиди. Нищо не сме направили на него, нищо, ама нищо", казва Елисавета Демирева.

А фелдшерът разказва, че това не е първото нападение срещу него. През 2017 година е бит във Варна на Колхозния пазар, но тогава не е подавал жалба, за което съжалява.

Според директора на Центъра за спешния медицинска помощ, вербалните атаки от пациенти към лекарите са ежедневни. Понякога се стига и до физическа разправа.

"Надяваме се на бързо производство за изясняване на случая и виновникът да си получи подобаващото наказание", коментира директорът на Спешна помощ - Варна Мая Рашева.

50-годишният Христомир Куманов обаче е категоричен в решението си да напусне работа и си тръгва огорчен, защото е отдал 27 години от живота си, за да помага на хората.