Кметът на Варна Благомир Коцев и министърът на туризма Зарица Динкова запалиха на Никулден светлините на коледната елха и на градската украса, показват кадри на "Булфото".

"Честит Никулден! Варна отново доказа, че има едни от най-талантливите деца. Благодаря Ви, че сте тук, въпреки лошото време днес. Благодаря на треньорите, учителите и родителите и на всички граждани, че споделяме заедно празника. Честит да е денят, в който почитаме Св. Николай Чудотворец, покровител на всички рибари и моряци! Честит празник на всички именици! Желая Ви уютни и топли празници! Да сте живи и здрави", каза пред събралата се публика на площад "Независимост" кметът Благомир Коцев.

Снимка: BulFoto

Живото коледно дърво в центъра на Варна е отрупано с нови декоративни елементи. За настроението на деца и възрастни беше организиран и празничен концерт, с участието на детски вокални и танцови състави.

Снимка: BulFoto

На сцената излязоха балет "Мелъди", вокално студио "Ейнджъл войсес", школа по танци "Ели денс" и балетно студио "Звездна дъга".

Вижте всички снимки ТУК>>>

Сред участниците бяха още формация "СТАР ДЕНС", хип-хоп танцова формация "RIO CREW" , вокална формация "Бънджи Сингърс " и детски танцов състав при СУ "Елин Пелин".

Снимка: BulFoto

В края на концерта фойерверки и празнична заря зарадваха жителите и гостите на града.

Снимка: BulFoto