Концертът MTV presents: Varna Beach се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни изпълнители и родни звезди се качват на една сцена.

В пика на сезона Варна отново ще бъде разтърсена от най-популярните изпълнители и DJ-и в света.

"Тази година фестивалът ще е дори по-голям и по-добър. Имаме нова селекция от световни звезди, които ще излязат на сцената тук на плажа", каза Робърт Куърк, организатор на концерта, пред БНТ.

Музикалната телевизия MTV ще спази традицията да държи в напрежение своите фенове и ще обявява участниците в концерта един по един. Засега е ясен първият изпълнител.

"Рита Ора е първата изпълнителка, която потвърди участието си. Все още водим преговори с останалите и тепърва предстои да обявяваме звездите, които ще участват на концерта във Варна", каза Робърт Куърк.

Концертът привлича десетки хиляди зрители от цяла Европа, а мащабното събитие се простира на площ от около 20 декара. Най-впечатляваща разбира се е сцената. Отнема близо седмица да бъде сглобена.

Робърт Куърк, организатор на концерта: Миналата година сцената беше 90 метра, което я направи най-голямата в цялата страна. Тази година вдигаме стандарта. Ще е по-голяма с най-модерното аудио и видео оборудване.

Музикалното шоу е с продължителност от 12 часа и се провежда със съдействието на Община Варна. Концертът ще бъде заснет с най-модерната телевизионна техника, а едночасов филм от него ще бъде излъчван в каналите на MTV по целия свят.