Мъж на 25 години, живеещ в Бяла, е предаден на съд за това, че без надлежно разрешително държал марихуана с цел разпространение, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Младият мъж живеел и работел в град Бяла от около две години. Успоредно с легалната си трудова дейност, той се занимавал с разпространение на наркотични вещества. Договорките с потенциалните си клиенти правел през мобилния си телефон, като срещите с тях реализирал на различни места в града. През февруари т.г. напуснал работа и се концентрирал върху дейността си по разпространение на наркотици, уточниха от прокуратурата.

През март тази година в жилището, където живее мъжът, било извършено претърсване и изземване, като на различни места били намерени скрити пакети, съдържащи суха тревиста маса. Били иззети също електронна везна, мелничка и хартии за саморъчно свиване на цигари. Направените експертни справки показали, че иззетото количество тревиста маса е марихуана с общо тегло от 378,54 грама.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвинения.

В края на миналия месец в село край Варна бе открита наркооранжерия с над 500 растения от рода на конопа и над 2 килограма марихуана, припомня БТА.